tisdag, oktober 30, 2012

AMERIKANSK FOTBOLL

Jag kan inte fatta att jag glömt bort att berätta det här på bloggen.. Men bättre sent än aldrig, den 10 november ska jag på amerikansk fotbollsmatch! Det är collegefotboll men den spelas på CenturyLink Field som är planen där Settles "riktiga" fotbollslag och amerikanskfotbollslag spelar. Jag ska dit med Johanna och Maja, och någon till förmodligen eftersom vi har en biljett över. Är sjukt taggad!! Go Huskies!

SKÖNT

Jag har just sovit i 11 timmar. ELVA TIMMAR! Förstår ni hur skönt det var eller. Jag hade ställt klockan på halv 10 men jag klev inte upp förrän kl 11. Jag hade planerat att gå på en promenad och göra lite saker innan jag började jobba idag. Men jag behövde verkligen sova, så då gjorde jag det!

Nu börjar jag jobba snart, ska hämta upp E och sedan åka på simning med henne. Ikväll har jag klass och sedan familymeeting. Fullspäckat schema som vanligt!

måndag, oktober 29, 2012

TRÖTT IDAG

Jag har varit så trött idag! Var en hektiskt morgon då min värdmamma skulle iväg tidigt, hennes pappa och styvmamma var här och skulle åka iväg till flyget och jag skulle ta båda tjejerna till skolorna helt olika tider. Men det gick ändå bra, men var om möjligt ännu tröttare efter det, plus att det regnade ute så jag bestämde mig för att gå och lägga mig i sängen igen, bara en liiten stund. Fem minuter senare sov jag. Men så blev jag väckt en halvtimme senare av mobilen, svarade och möttes av ett oförskämt glatt och piggt "Heeeey, whats up?!!??!" "I am sleeping." "Oh really!? HAHAHA" Jättekul, efter det kunde jag inte somna om. Speciellt inte då jag går in i badrummet och får se en stor spindel i taket. Ringde genast upp Marco igen och bad han komma över och döda den, vilket han snällt nog gjorde.

Hade en lugn och bra dag med E och sedan kom en kompis med A hem efter skolan på playdate och de leker alltid så bra själva då, jag får inte ens vara med ens om jag skulle vilja, haha. När jag slutat gick jag direkt till gymmet med Johanna för att vara med på HiLo Dance passet igen. Möttes av ett "Oh, how nice to see you again. I am glad you came back, we actually had a bet about wether or not you would come back." Haha, jag gillar verkligen gruppen av folk i den här dansklassen. Medelåldern är visserligen hög och jag kan fortfarande inte dansa, men det är faktiskt kul ändå! Sedan satte jag mig på en träningscykel och läste svensk skvallertidning som jag fick i ett stort paket med massa andra svenska saker hemifrån som kom med posten i lördags (ja man får post här på lördagar). Lite mer saker som fanns i det paketet var sånt som jag inte fick plats med i resväskan hit, marabou, en diskskrapa eller vad det heter. Sån som man tar upp saker i slasken med, har saknat en sån så mycket sedan jag kom hit! Har varit tvungen att ta massa äckel med händerna ju, och mina värdföräldrar uppskattade den också, vilket var jättekul! Så det är ett tips att ta med sig om man ska hit, jag vet att många tar med sig decilitermått och sånt, men ta med en sån slaskskrapa eller vad det nu kallas, så värt!!

Nu kan jag inte annat än låta bli att vara så glad över mitt schema, vetskapen om att jag har sovmorgon imorgon gör mig så glad. Jag behöver verkligen lite sömn!

ANOTHER AWESOME WEEKEND

Ännu en awesome helg i Seattle är över, det är måndag kväll och jag har haft en trött dag idag. Den här helgen var min lediga helg för oktober, vilket var jätteskönt. Så fort jag slutat i fredags åkte jag till West Seattle för att sova hos Malin. Lyckades som vanligt strula till det med bussarna och hoppade av för tidigt, men det löste sig. Köpte med mig pizza och vi hade riktigt svenskt fredagsmys, såg på svensk film och åt choklad. Somnade i soffan på Malins axel, åh så mysigt! Gör lite ont i hjärtat av att hon kommer lämna Seattle på fredag för att åka till en ny värdfamilj på västkusten. Jag kommer att sakna henne!

På lördagen åkte vi in till downtown, gick på stan lite och köpte våra utklädnader inför kvällen bland annat. Körde hårt på Sverige-temat, inte minst för att vi är svenskar utan idag kände jag att jag ville fira det lite extra med tanke på att det var den 27e, alltså två månader sedan jag lämnade Sverige! Sedan hade jag möte med min LCC och några andra au pairer på Starbucks, så vi traskade dit och sedan åkte vi hem till Queen Anne. Förberedde inför den väntande middagen som vi skulle ha. Min värdfamilj var bortrest lördag-söndag så jag passade på att bjuda över lite svenska au pairer på Halloween-middag. Det blev dock lite förseningar osv, så slutade med att vi beställde hem pizza, haha. Men det var gott och trevligt sällskap var det också.

Utklädda och peppade som vi var bestämde vi oss för att åka ner på stan och sedan gå på en underageclub. Vilket äventyr! Jag tänker inte gå in på detaljer här, men det slutade i en över lag riktigt rolig kväll och med lärdomen att man inte ens kommer in på en 18+ klubb här i Seattle om man inte har sitt pass eller amerikanskt leg. I lördags saknade jag verkligen att kunna gå ut på krogen, dricka alkohol lagligt och dansa. 

Hemma och i säng kl 6 på morgonen, kändes inte så kul att kliva upp kl 12 för att åka och spela fotbollsmatch. Men jag är glad att jag gjorde det för det var så kul! Vi vann med 8-2 och det var så skönt att snöra på sig fotbollsskorna, kasta sig på gräset, sparka en boll. Det var så värt, och jag ska försöka spela de här matcherna som är kvar nu!

Söndagskvällen spenderade jag först på Dick's, en snabbmatskedja här i Seattle som vi gjorde många namnskämt om, med Johanna. Vi gick vidare till ett jättemysigt fik på lower Queen Anne och drack varsin jättegod men mastig milkshake! Älskade det där fiket, servitören var den bästa och trevligaste jag någonsin haft, och hela fiket gav en så amerikansk känsla. Påminde lite om ett typiskt amerikanskt diner. Men milkshaksen var verkligen mäktiga, så vi ringde dit Marco så han fick komma och dricka upp dem åt oss, haha! Sedan gick jag hem till han och såg the Walking Dead som vanligt på söndagskvällarna!

Det var min helg lite kort, det är svårt att sitt här och skriva ett inlägg, eller en text överhuvudtaget, om allt man gör under en helg. Det händer så mycket mer som man inte får med. Om ni inte förstod det så var helgen grymt bra i alla fall!!

fredag, oktober 26, 2012

HALLOWEENPYSSEL

Den här dagen har bara rusat förbi, kanske för att jag haft så kul! Har spenderat nästan hela dagen med glasyr och kakor upp till armbågarna, jag och tjejerna har nämligen garnerat halloween-kakor. Det var jättekul och lyckad aktivitet! Bilder kommer senare för nu ska jag packa väskan och åka till West Seattle och min Malin, ha massa fredagsmys, ååååh!!

Ska sova där så imorgon kommer jag vara hos henne, vi kommer att åka ner till downtown, gå på möte med min LCC, åka hem till mig och sedan kommer ett gäng andra svenska au pairer hit på halloween-middag, min värdfamilj är borta över helgen och det här är min lediga helg och imorgon var det två månader sedan jag lämnade Sverige. Har alltså mycket att fira, och det ska jag göra på bästa sätt med god mat och trevligt sällskap och kanske en skräckfilm. Hoho!

torsdag, oktober 25, 2012

GLAD PÅ LIVET HELT ENKELT

Ni vet hur man ibland kan känna som att man står på den högsta punkten som finns och blickar ner över hela världen, som att man kan åstadkomma vad som helst här i livet, när man kan skratta i flera timmar åt ingenting alls, när man går omkring med ett leende på läpparna utan någon anledning, när det pirrar i magen för att man är så taggad på allt livet har att erbjuda. Om ni vet det, då vet ni precis hur jag känner just nu. Jag känner det som att allt är möjligt och att jag kan klara av vad som helst.

Fråga mig inte varför jag känner såhär, för det vet jag inte. Det är inte som att jag nyss kom hem efter att ha gjort något som fick mig att tänka över mitt liv eller som gav mig fetaste adrenalinrushen som ett fallskärmshopp. Jag kom nyss hem från min class och under min dag har jag inte gjort något speciell, träffade som sagt Annalena på Menchies, vi börjar fundera på om det ska bli våran torsdagsritual. Det är både ett bra ställe och en bra tid och dag att träffas. Sedan joinade Marco och vi gick till Kerry och njöt av solskenet en timme innan jag åkte hem och gjorde kakor med E innan hon åkte på ballett.

Så det inget som har hänt som gör att jag känner såhär, jag bara känner det. Glad på livet kan man lätt säga att jag är just nu!

EN ANLEDNING

Det finns två anledningar till varför jag inte bloggar de dagarna jag inte gör det. Den ena anledningen är att jag gör något annat mycket roligare och inte har tid att blogga. Den andra är att jag är upptagen med andra saker än bloggen. Okej då, det finns bara en anledning till att jag inte bloggar, jag är upptagen med annat helt enkelt! Idag har det varit full rulle.

På min rast igår skypade jag med lillasyster Moa sista gången innan hon åker utomlands (inte alls avundsjuk). Sedan kom Marco över ett tag och jag gjorde tjejerna tvätt före, under, efter där någonstans, plus städade lite på mitt eget rum. Hann med mycket den dagen! Fråga mig inte hur, jag vet bara att jag av någon anledning var ful av energi.

Efter jag hämtat E gjorde vi lite av varje, var utomhus, lekte lite, byggde pussel, åkte och köpte lite bakingredienser, gjorde en deg att baka med idag eller på fredag. När vi hämtat A påbörjade vi hennes enhörningshorn till halloweenutklädseln. Sedan lagade jag mat med hjälp av min värdmamma (massa hjälp) och hade en god middag med familjen!

Gjorde disk och stack direkt och tog vaccin mot influensa med Johanna, gym och sedan film med trevligt sällskap! Nu har jag tagit lite sovmorgon och ska precis gå till Menchies och hänga med Annalena. Idag är en kort arbetsdag, torsdagar är helt sjukt kort, bara 2,5 timmars jobb mellan 1 och 3.30. Skönt!

onsdag, oktober 24, 2012

BIO

Var tvungen att lägga ut den här bilden på Johanna från i lördags när vi var på bio ett gäng au pairer. Jag frågade om det var någon som skulle kunna tänka sig att dela på en popcorn eftersom jag var så mätt från middagen. Johanna erbjöd sig, men när vi väl stod där och skulle beställa så såg vi en meny som sa en stor pocorn och två mellan dricka. Hmm, en stor popcorn, det låter ju lite mycket. Men vi ska ju dela och man får ju två drickor, och det är säkert ett mycket bättre pris bara för att det är en kombination liksom (det var inte billigare, gick på $19 alltså dyrare än en biobiljett!). Vi behöver ju inte äta upp allt tänkte vi och tog den menyn. Sedan kunde vi inte annat än gapa när vi insåg vad en stor popcorn innebar. Och sedan kom drickorna i storlek "meldium", jo tjena! Har aldrig sett en så stor dricka, de största storlekarna i Sverige är typ en tredjedel mindre. Tanken då att det finns ännu en större storlek här, det är sjukt. Aja tänkte vi, vi lever ju bara en gång lika bra att gå all in. Så vi satte igång att äta, hade ätit kanske en tredjedel eller halva när pang! Hela skålen åkte ner i golvet mitt i filmen. Det var mycket popcorn kan jag säga. Höll på att skratta ihjäl mig när lamporna tändes efter filmen och golvet var alldeles vitt av popcorn där vi satt! Som tur var så var vi så pass många au pairer att vi tagit upp en hel rad själva och vi behövde inte skämmas alltför mycket. Men jag tycker synd om den som fick städa upp efter oss, sorry..

tisdag, oktober 23, 2012

KAMERALEK

Jag tänkte lite varför vänta tills imorgon när jag kan göra det idag och förde över fotona från kameran till datorn! Här är bilder från Kerry Park idag när jag upptäckte att jag har lite effekter på kameran som jag inte provar än


LAST TWO DAYS

Insåg just att jag har bloggat nästintill ingenting sedan i torsdags. Opps, förlåt för det! Tänkte därför skriva en snabb update på vad jag har för mig på dagarna och hur livet är.

Igår (måndag) tog jag som sagt en tupplur på min rast, det var så skönt!! Ville verkligen inte kliva upp när klockan ringde. Jag känner fortfarande att jag inte är utvilad än. Men har kommit på vad det beror på. Jag har sådan hosta och astma att jag inte kan sova så bra på nätterna, därför är jag trött för att jag inte får tillräckligt med sömn även fast jag går och lägger mig i tid. Nu i natt vaknade jag flera gånger under natten av att jag hostade. Klockan 5 var jag tvungen att kliva upp och dricka vatten och ta astmaspray innan jag kunde somna igen. Och halv 8 kom E och knackade på dörren och ville att jag skulle komma upp och äta frukost med dem. Jag sov en och en halv timme till istället, haha..

I alla fall, i måndags hade jag en jätterolig arbetsdag! Det regnade ute så jag och E hittade på roliga saker inomhus. Först så rostade vi pumpafröna från våra pumpor i ugnen, blev jättegoda! Sedan carvade vi klart hennes pumpa, åkte och hämtade A och efter det gjorde vi tre lite halloween pyssel. Vi gjorde fladdermöss av toalettrullar och svart papper. Ska försöka komma ihåg att knäppa en bild och lägga upp. Var jättekul dag ful med halloween-aktiviteter i all fall.

På kvällen gick jag och Johanna till gymmet och var på en klass, HiLo Dance. Var hur kul som helst (även fast jag var sämsta personen där). Jag tycker de tär jättespännande att testa på nya träningsmetoder, hemma har det oftast varit fotbollsträning eller löpning. Dans är dock inte min starkaste sida, en av mina svagaste faktiskt, men det var kul ändå. Hittade på lite egna moves och höll mig längst bak i rummet. Var lite komiskt dock när man skulle göra en snurr så man stod vänd åt andra håller, men jag missade den totalt så alla snurrade och stod vända om, ansikte mot ansikte med mig eftersom jag missat snurren. Lite pinsamt, men mest kul!

Efter det kom Malin och vi gick alla tre över till Marco och såg på film, Projectg X, den var hur kul som helst! Älskar förresten att hyra film här i USA, det är så lätt och billigt! Två blocks från mig ligger 7eleven och där finns en "automat" typ som det finns massa filmer i. Man klickar runt bland filmer på en display, väljer film, drar kortet (kostar $1,25 per dygn=ja vad blir det 8 kr kanske?) och så kommer filmen ut och man trycker bara in den igen när man lämnar tillbaks, lätt som en plätt!

Idag tog jag lite sovmorgon som sagt, sen tog jag en promenad runt Queen Anne, hmande på Starbucks och sedan Kerry Park. Åh, alltid lika vackert. Arbetsdagen bestod av att hämta E, simning sedan gick vi på biblioteket och läste, tog en promenad runt kvarteret, gjorde lite pussel och sedan var jag off och åkte på min klass. Nu har jag haft family meeting, ska in i duschen och sedan se ett avsnitt av Vampire Diares innan jag ska sova.

Ska försöka lägga upp lite bilder från helgen och så här imorgon kanske. Ska inte lova för mycket, för det blir aldrig av. Känns som att jag får mindre och mindre tid på bloggen. Eller juste, jag lägger mindre och mindre tid på den.

måndag, oktober 22, 2012

SÖMN

Det var längesedan jag var såhär otroligt trött som jag är just nu! Har gått och lagt mig sent och klivit upp tidigt hela helgen, och inte tagit en sovmorgon på flera veckor. Därför gör jag något som jag sagt till mig själv att jag ska försöka att inte göra. Jag ska gå och lägga mig nu på min rast och sova en timme. Jag behöver det, och fy så skönt det ska bli!!!

söndag, oktober 21, 2012

SÖNDAGKVÄLL

Det är söndag kväll och jag jobbar som vanligt tänkte jag skriva, men det känns inte som vanligt eftersom det var flera veckor sedan jag jobbade en söndag kväll nu, även fast det är något jag "egentligen" gör varje söndag. Förra helgen var vi ju i bergen, helgen innan det Sounders matchen och helgen innan det var jag ledig om jag inte minns fel. Men det känns som vanligt.

Min helg har varit awesome, som vanligt! Känns dock tungt att skriva ikapp här på bloggen, igen. Det blir så varje helg, men inte så konstigt med tanke på att jag inte har tid att sitta här och skriva då för jag är alltid ute och gör roliga saker. Och sover är något jag inte gör när det är helg. Det är oftast något man vanligtvis ser fram emot med helgen, att få ha sovmorgon och kunna vara uppe sent utan dåligt samvete för man vet att man kan sova ut dagen efter. Säg den helgen jag vill spendera sovandes i sängen! Inte denna i alla fall.

Jag ska försöka skriva ett inlägg innan jag lägger mig ikväll om vad jag gjort i helgen (har varit dålig på att knäppa bilder dock, sorry. Fattar inte att jag inte ens knäppte några egna när vi plockade pumpor.. typiskt mig att ha med mig kameran men inte använda den). Men om jag inte orkar det (för att jag är så sjuuukt trött för jag inte sovit så mycket) så sammanfattar jag lite kort vad jag har gjort:

Fredag: Lååång arbetsdag för jag var själv med E hela dagen, var bla på Seattle Center och hade playdate med Johanna C, lagade middag åt värdfamiljen, Maja kom över, vi gick till Starbucks, hyrde film, hon sov över här!

Lördag: Maja åkt hem, jag gick till gymmet kl 9 am (!!) med Johanna och gick på step up (HAHA), skypade med lillasyster Moa och kusinerna Felix och Linus, åkte till downtown och hängde med Malin, stannade där hela kvällen och umgicks med en hel hög härliga tjejer, åt middag på thai och gick på bio (Taken 2), kom i säng sent.

Söndag: Klev upp tidigt, åkte med värdfamiljen till en pumpking patch och plockade våra egna pumpor, kom hem och carvade dem (vad säger man på svenska?? skära pumpor?) sedan jobbar jag nu ikväll

torsdag, oktober 18, 2012

KONSTIG SKRÄCKFILM

Har nyss sett en av de konstigaste skräckfilmerna någonsin. Förstod aldrig om det ens var en skräckfilm eller om det var tänkt att den skulle vara rolig. The cabin in the woods hette den i alla fall. Den var väldigt annorlunda  varken som jag eller Johanna trodde den skulle vara. Vet inte om det var dåligt eller bra dock, vi blev inte så värst rädd (vilket var bra) men jag vet inte om jag tyckte den var bra heller. Något bra var i alla fall att Jesse Williams var med så vi hade något snyggt att se på!

Nu ska jag sova och ladda för en 10-timmars dag imorgon. Men ska hitta på något kul med E, för det är henne jag är själv med hela dagen imorgon. Får se vad hon är sugen på att göra. Sedan har jag en fullspäckad och rolig helg att se fram emot!

Godnatt Seattle, Godmorgon Sverige

MÅLNING

Nu sitter jag här vid middagsbordet själv en torsdag eftermiddag igen, tror det kommer bli en vana. Det gör inte så mycket, är ganska lugnt och skönt att sitta här själv. Att göra egen middag är väl dock inte min starkaste sida men förra veckan drog jag ihop en omelett (typ) och nu värmde jag på rester från tisdagens fantastiskt goda middag, ris och en röra eller gryta eller vad man ska säga av tofu, annanas, paprika och toppat med lite jordnötter, mums!! Tror förresten jag börjar bli lite för amerikansk, äter med bara en gaffel och ingen kniv.......

Torsdagar är förövrigt den bästa dagen i veckan, men då räknar jag inte med helgen(!). Jag tog en sovmorgon till halv 10 idag, eller rättare sagt jag vaknade då av att jag låg och hostade som ett annat tok. Min förkylning går upp och ner, trodde jag var helt återställd men så vaknade jag med hosta imorse. Och jag har astma också, hosta och astma är ingen rolig kombination, inte alls.. Hostan blir typ tio gånger värre och jag får svårt att andas utan någon anledning. Men jag drog mig ut ur sängen för jag hade planerat att ta en cykeltur till Green Lake, bestämde mig dock för att hoppa över den för jag ville inte att hostan skulle bli värre eftersom jag har klass ikväll.

Istället tog jag en promenad runt Queen Anne, inhandlade lite nödvändiga grejer på Bartells, som en ny tandborste! Kom på det att jag har hört att man ska byta tandborste när man är förkyld för bakterierna sätter sig på den. Så hoppas det hjälper. Sedan avslutade jag med en halvtimme sittandes på en bänk i Kerry Park, lyssnade på otroligt bra låtar som gör mig taggad på livet och utsikten därifrån var fantastisk idag! Man såg hela Mt Rainier jättetydligt och medan jag satt där sprack molnen upp och himlen blev blå. Åh, så fantastiskt! Jag kan inte få nog av denna vackra stad.

Kom hem och började jobba, min värdpappa hjälpte mig boka en ny tid för uppkörningen också och sen lekte jag och E lite och gjorde lite målning. Efter bara 2,5 timmars jobb åkte de iväg på balett och nu sitter jag här och väntar på att de ska komma hem med bilen igen så jag kan åka på min klass. Ikväll kommer jag nog plocka upp Johanna efter klassen och så ska vi stanna och hyra film och mysa nere hos mig, känns bra!
(La förresten upp det här inlägget en hel halvtimme efter jag skrev det, bara för att jag tog mig tid att gå ner, föra över bild från kameran och lägga upp det här. Enbart för att göra detta inlägg lite roligare! Och i slutet av min måltid tog jag fram kniven ändå. Förstår inte hur man kan ära utan en kniv. "Så amerikanskt")

SLEEPLESS IN SEATTLE

Att vara här i USA, att faktiskt bo här och jobba som au pair, att leva det slags liv jag lever just nu. Det får mig att börja tänka på livet, på framtiden. Jag kan liksom inte låta bli, även fast jag vill leva i nuet. Och inatt är en sån natt då jag var dum nog att dricka något som innehöll koffein på Starbucks och sedan ha ett långt samtal om livet med Marco, vilket resulterar i en sen kväll med många tankar i huvudet. Att skriva om dessa tankar här, eller prata om dem med någon, är i stort sett omöjligt. De bara snurrar runt i mitt huvud och går inte att sätta ord på. Det jag kommer fram till är i alla fall att jag är så glad att jag är här. Det här är det bästa jag gjort i mitt liv, och just nu vill jag aldrig att den här resan ska ta slut.

HUGE SPIDER

Sedan jag kom hit har mitt rum varit ganska stökigt, det är bara så jag är och har alltid varit. Jag menar, jag är inte den som har det stökigaste rummet jag känner, jag vet många som är ännu stökigare än mig, men nog har jag hyfsat stökigt tycker jag själv (och speciellt mamma). Jag är i alla fall expert på att lägga kläder på golvet istället för att hänga in dem i garderoben igen eller i tvätten. Från och med idag kommer jag aldrig mer slänga ett klädesplagg på golvet kan jag ju säga. Storleken på den spindeln som kröp fram när jag lyfte på tröjan. Jag trodde jag skulle dö. (Bara av att ligga och skriva det här nu mår jag dåligt) Jag tog mod till mig och la en burk som jag har i beredskap på mitt rum för sådana här situationer, en extra stor som jag inte har behövt använda än för jag har inte haft en såhär stor spindel på rummet sedan incidenten i duschen, men nu är jag glad att jag hade den. Sedan sprang jag upp till köket där min värdmamma satt och sa med skakig röst "There is a huuuge spider in my room..." Hon trodde väl att jag överdrev men var snäll och kom ner direkt och tog bort den som tur var! OCH då erkände hon att den var faktiskt jättestor, så det är inte jag som överdriver när jag säger att den var stor, hon höll med! Borde återuppta mina planer på att köpa den där boken för fobier. Undra om jag kommer kunna släcka lampan i natt. Tur jag har sovmorgon imorgon!

onsdag, oktober 17, 2012

PLAYDATE & SPECIALTIME

Har nyss ätit middag med min värdfamilj, vi åt en helt otroligt god höst-rätt. Det var en stor rund halv squash (stavning?) som var fylld med en röra av bla äpple, tranbär, veggi-korv, nötter om jag inte minns fel och massa annat. Var hur gott som helst! Och väldigt annorlunda och spännande. De nya maträtterna verkar aldrig ta slut, jag får uppleva en helt annan matkultur under mitt år och det gillar jag.

Första halvan av min dag var som sagt kaos på grund av failandet när det gäller körkortet. Men sånt händer! Det blev lite roligare när jag och E gick till Johanna C och hennes värdbarn för en playdate. Sedan blev det lite tråkigare igen när hon berättade att hon beslutat att åka hem till Sverige igen, tråkigt..

Sedan ringde min värdpappa och sa att jag och A skulle få ha lite specialtime tillsammans. Så jag promenerade till hennes skola själv och hämtade henne, och jag lät henne bestämma precis allt vi skulle göra sedan. Det började med att vi stannade på hennes skola ett tag efter hon slutat så hon fick leka. Sedan tog vi en promenad runt Queen Anne, gick in på Bartell Drugs för att hon ville leta efter något kul att köpa. Hon var ute efter ett halsband men det slutade med att jag köpte ett par stickers åt henne. Sedan gick vi förbi parken en sväng innan vi gick hem, läste lite Wizard of Oz och sedan gjorde vi arts and crafts.

Nu försöker jag varva ner lite, vet inte varför men känner mig lite stressad. Tror det beror på att igår när jag pratade med Maja insåg jag hur fort tiden har gått och hur fullt upp jag har ända fram till jul. Jag har någonting inplanerat eller något jag vill ska bli inplanerat, varje helg ända fram tills min familj kommer och hälsar på över jul och nyår. Det kommer gå hur fort som helst fram tills dess. Jag är rädd att hela året bara kommer svischa förbi och att jag inte kommer hinna göra allt som jag vill göra. För det är väldigt mycket jag vill hinna med.

Men slängde nyss iväg ett sms till Sarah, au pairen från Schweiz  och frågade om hon vill följa med på gymmet. Tror jag har bestämt mig för att signa up för det, eller jag säger såhär, jag låter hennes svar avgöra om det blir den här veckan eller nästa!

INGET KÖRKORT

Haha, åh! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta så jag gör varken eller och bara säger som det är. Jag fick inte mitt amerikanska körkort idag! Men, tro inte att det beror på att jag inte körde tillräckligt bra. För jag fick nämligen inte köra alls. Satt där och väntade, var i god tid men fick ändå vänta en halvtimme innan de äntligen kom fram till min bil. Fick visa pass och registreringsbevis, hur man signalerar med händerna att man ska svänga eller bromsa och sedan skulle de kolla lysena på bilen. Och mitt ena bromsljus fungerade inte. Lyckat! Så hon sa "Sorry but you have to go home and fix your light and then book a new appointment I will not be able to drive with you today. Bye!" Det tog ca 3 minuter. Så frustrerande att ha ägnat hela min förmiddag åt det här och så fick jag det inte ens gjort. Nu kommer jag förmodligen få vänta flera veckor innan det finns någon ledig tid igen. Men jag försöker alltid tänka positivt, jag failade ju i alla fall inte på uppkörningen! Men då fick jag ju inte ens göra den, och det är det som gör att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta just nu. Så jag åt en kaka istället. Gjorde saken bättre i 1 minut, sen ångrade jag att jag hade ätit den och mådde ännu sämre över mig själv. Och nu kollade jag på klockan och insåg att jag måste åka och hämta E om en halvtimme. Aja, ska kanske ha en playdate med Johanna C (den nya Johanna, haha!) idag, dagens höjdpunkt!

NERVÖS

Har nyss släppt av tjejerna på skolorna och nu ska jag snart åka iväg på min uppkörning för det amerikanska körkortet! Är nervös faktiskt. Inte över själva körningen, den känner jag mig hyfsat säker på nu efter att ha kört bil här i USA nästan varje dag sedan jag kom hit. Det jag är nervös över är provet på fickparkering som man måste göra. Jag avskyr att fickparkera, och jag är inte så vidare bra på det heller. Även fast väldigt många parkeringar här i Seattle (i stort sett alla utom de på stora parkeringsplatser) är fickparkeringar längs efter vägarna så försöker jag alltid att undvika dem. För det mesta funkar det bra, men igår och idag har jag fått lov att fickparkera utanför vårat hus. Det har gått bra men avstånden mellan bilarna har varit ganska stora ändå, så jag hoppas de inte är mindre på uppkörningen. Men ja, jag erkänner. Jag drog borsten genom håret och maskaran på fransarna, bara ifall att jag klarar uppkörningen och måste knäppa en bild till körkortet....

tisdag, oktober 16, 2012

SKOJAKT

Lite komiskt att jag direkt efter skrivit ett inlägg på hur dålig jag är på att blogga och att jag borde uppdatera er bättre, så tänkte jag faktiskt alldeles nyss gå och lägga mig utan att skriva om min dag. Men det kunde jag ju inte göra, så nu ligger jag här och skriver, enbart för att försöka göra lite bättre ifrån mig. (klapp på axeln)

Vart tog tiden vägen idag som gjorde att jag egentligen inte hade tid och blogga kan man ju undra. Tisdagar är trots allt en av mina allra kortaste dagar. Strax efter 9 am tog jag bussen ner till downtown tillsammans med en tjej från Schweiz som heter Sarah och som också bor här på Queen Anne. Hon skrev till mig på Facebook här om dagen och vi bestämdes för att ses idag, och vi träffades även igår på Menchies när vi firade Janas födelsedag. Jättetrevlig tjej! Vi gick runt i affärer på stan, hon letade en jacka och jag var på skojakt. Sarah hittade en jacka på Forever21 där jag hittade två par örhängen, ett armband och en handväska (äntligen, det var på tiden!) men inga skor. Sedan gick vi runt i andra affärer, bland annat flera skoaffärer, men jag köpte inga skor. På Urban outfitters hittade jag ett par nya solglasögon, så dem köpte jag eftersom jag tappade bort det enda paret jag hade med mig. Men inga skor. Som vanligt alltså.

Min jobbdag bestod av att ta E till sin simning, och sen hinner inte vi så mycket mer innan det är dags att hämta A som alltid har en kompis med sig hem på playdate på tisdagar vilket innebär att alla dem tre vill leka själva. Tiden går fort och direkt efter jag slutat åkte jag till min klass, det var så skönt med ett träningspass ikväll, det behövdes verkligen. Måste komma igång med träningen nu.. Hade inte tänkt gå med i gymmet som finns här på Queen Anne förrän min tränings-klass är slut i december, men nu har jag börjat tänka i andra banor. Saknar att kunna gå på gym och köra ett pass.Visst, jag föredrar att vara ute och springa, men det är på ett sätt lättare att gå till gymmet. Det känner jag speciellt nu när regnet börja komma och man inte har någon lust att gå ut och springa. Men vi får se hur jag gör.

När jag kom hem hade jag family-meeting med mina värdföräldar. Gick ner till mig med ett leende på läpparna! Men kan inte låta bli att tycka att det är lite orättvist att jag är såhär glad och trivs så himla bra, när flera andra au pairer jag känner har gått in i rematch nu väldigt många på samma gång. Jag önskar verkligen att alla kunde ha en så bra värdfamilj som jag har. Tror inte jag riktigt försår vilken tur jag har haft som fått hamna i den här fina familjen.

Jag hade tänkt skriva ett inlägg här efter det, men istället spenderade jag en timme på Skype med Maja! (Vad var det jag skrev i förra inlägget om att jag hellre lägger tiden på roliga saker än att spendera den här på bloggen, där har ni ett exempel på det!) Ganska kul att sen jag kom hit har jag skypat med både Maja och Rebecka som faktiskt bor här i USA, i Seattle till och med, och som jag umgås med regelbundet, men att jag har sånna problem med att hitta tid till att Skypa med er där hemma. Skyller på tidsskillnaden och inte alls att det är så att det var himla kul att få prata med Maja som varit i Hawaii en vecka, och som jag inte får träffa på ännu ett par dagar eftersom hon bor ute i skogen, och smida planer inför framtiden.

Nu känner jag att jag börjar svamla för jag är trött. Så ska nog sluta skriva och försöka sova. Men det är lättare sagt än gjort, har blivit många sena nätter den här och förra veckan. Jag ligger och tänkte och funderar för mycket. En god vän till mig sa häromdagen "Malin, why do you think so much? Just do what your body tells you to do and dont think about it". Ett råd jag borde följa ibland.

BORTFÖRKLARING

När jag sitter här med en vit tom ruta utan text eller när jag slänger ett öga på fliken från blogger (en av extremt många flikar jag alltid har öppen) när jag kollar Facebook så får jag alltid en liten känsla av skuld att jag inte skriver ett inlägg, för att jag är en så dålig bloggare. Eller okej, jag har läst många bloggar och jag kan med gott samvete säga att jag är bättre än många. Men grejen är att jag vet att jag skulle kunna skriva mycket bättre inlägg, både innehållsmässigt och grammatiskt (vet några av mina vänner hemma som säkert har mycket stavfel och särskrivningar (sär skrivningar?) att rätta mig med, Mattias till exempel), om jag bara hade tiden till det. Eller rättare sagt, om jag la tiden på det. För tid har jag ju, men jag väljer att lägga min lediga tid på andra saker än att sitta här framför datorn.

Det är när jag ser tillbaka på min dag och vilka roliga saker jag gjort på min lediga tid istället för att sitta här, som mina skuldkänslor försvinner. Jag är glad att jag inte har all tid i världen till att sitta här och skriva, för då skulle jag inte ha mycket tid över till andra roliga saker. Men det är bara så synd att ni inte får läsa om allt som jag vill att ni ska få läsa. Det händer faktiskt ett par gånger på en dag att jag tänker "åh, det här ska jag skriva ett blogginlägg om, det skulle vara så kul för alla att få veta". Men oftast händer det när jag är ute och gör någonting, och när jag väl komme rhem igen har jag inte tid till att sätta mig här och skriva. Det är synd att det är så, för er. Och jag är en sån person att jag blir alltid besviken på mig själv när jag inte gör en sak till 100%, när jag inte tycker att jag gör det tillräckligt bra, när jag vet att jag kan göra bättre, vara bättre. Att vara en bättre bloggare är något jag vet att jag kan vara, men jag väljer att inte vara det. Det var min bortförklaring till varför jag inte är så bra som jag vet att jag kan vara. Och nu vet ni också det

måndag, oktober 15, 2012

SCOTTISH LAKES HIGH CAMP

I lördags gjorde vi en hike tillsammans med en annan halvsvensk familj med tre barn. Det var jättekul, vacker natur, regnigt och blåsigt. Vi hikade genom skog mestadels, så det kändes verkligen som att vara hemma! Men sedan kom vi fram till sjön, sånna sjöar har vi inte hemma där jag bor i alla fall. Så vackert.

Efter hiken badade jag och Johanna i badtunnan med E och A innan vi åt middag hela stora gänget, mysigt. Jag och Johanna tillbringade sedan kvällen i den gemensamma stugan, spelade kort, lyssnade på gitarr och sång och pratade med trevliga amerikanare. Det är så man märker att man inte är i Sverige, då man pratar med folket. Och då menar jag inte bara att det är ett annat språk, amerikanare är bara så "much more fun" än svenskar. Sad but true.

Söndagen bestod av packning och sedan hann jag och Johanna bara med en kort promenad för att försöka få en titt på utsikten. Fick en vacker sådan, men ingenting jämfört med den som vi fick när vi åkte tillbaks ner för berget. Helt otroligt.

Det blev bara lite kort sammanfattat om en jättebra helg. Lägger ut lite bilder som får tala för sig själva istället

CHOCOLATECHIP COOKIES

Man brukar säga att måndagar är den segaste dagen på veckan, det kände jag inte alls av idag! Visst det var lite jobbigt att komma ur sängen imorse (men jag kliver ändå aldrig upp tidigare än 10 minuter innan jag börjar jobba, det är det bästa med att bo på sin arbetsplats!), men det bästa med mitt schema är att jag bara jobbar varannan morgon (mån, ons, fre) så när det känns tungt att kliva upp så tänker jag alltid att imorgon så behöver jag inte kliva upp. Då känns det alltid mycket lättare!

Dagen har gått väldigt fort idag. Skypade nästan hela min paus mitt på dagen idag med min kära och saknade vän Erika, var så efterlängtat och kul! Pratade bort två timmar tror jag, men hann med en 20 minuters skype med Moa också som verkligen är på G med att komma iväg som au pair till Australien, håller tummarna för henne!

Arbetsdagen gick också fort, jag och E bakade chocolatechip cookies som blev hur goda som helst! Har ont i magen för jag ätit så många.. Och jag som inte hann med min springtur idag. OCH nu ska jag snart kila iväg till Menchies. Tror dock jag avstår frozen yogurten där ikväll, men ska dit med ett gäng au pairer för att Jana fyller år idag!

För övrigt så har det omtalade regnet börjat här i Seattle. Det har varit regnskurar hela dagen idag, mer eller mindre. Men det gör inte så mycket, inte än i alla fall men jag lär nog hinna ledsna på det innan vintern är över. Vintern, fy! Jag gick ju i shorts förra helgen. Nu måste jag köpa mig ett par stövlar, ännu en sak att skriva upp på inköpslistan.

söndag, oktober 14, 2012

BACK IN THE CITY

Hemma i Seattlet igen efter en fantastiskt bra helg! Kort och gott, det var som att vara hemma i Sverige igen. Vi bodde mitt ute i skogen högt upp på ett av många berg i en liten liten stuga utan el och vatten (precis så jag brukar bo varje vår uppe i fjällen i Sverige en vecka med min svenska familj och mormor och morfar). Jag och Johanna tog egen bil och åkte dit lite senare än min värdfamilj. Satte mig i bilen och skulle åka och hämta henne strax innan 3 pm, men bilen startade inte, slut på batteri. Väldigt lyckad start, vi hade en tid att passa och vi ville försöka undvika rusningstrafiken men det verkade vi inte lyckas med. Johannas värdmamma kom med startkablar och vi fick till slut igång bilen och kunde åka, bara för att missa påfarten till I5 och hamna i University-district istället. Då gav vi upp all förhoppning om att hinna till upphämtningsplatsen kl 6. Men vi var där efter 3 timmars bilfärd och mycket och stillastående traffik 6.30 och bilen som skulle hämta upp oss hade varit så snäll att väntat på oss. Nästan en timme till i en annan bil uppför berget på en väg som var den guppigaste jag någonsin åkt på, kom vi tillslut fram till High Camp, min värdfamilj och de 3 andra familjerna som vi skulle umgås med. Middag och sedan sängen efter en tröttsam och lång biltur, min längsta hittills i USA.

Kort och gott min fredag som sagt. Nu är det söndag kväll och jag har varit hemma ett par timmar. Fick nyss ett sms av Marco att han poppar popcorn och ska se premiär-avsnittet av the Walking Dead, hur skulle jag kunna tacka nej till det?? Så nu ska jag promenera över till honom. Skriver mer om min helg imorgon (Efter jag skypat med Erika (om jag har nån tid över efter det det vill säga, har så mycket att prata med henne om)), bilder kommer då också. På återseende!

fredag, oktober 12, 2012

LETS GOOOO

Väskan är packad, värdfamiljen har redan åkt och nu åker även jag snart och hämta upp Johanna för att sedan köra bil i ca 3 timmar innan vi också är framme i Scottish Lakes High Camp där vi ska tillbringa helgen i stugor utan elektricitet och vatten med att hika och bada badtunna. Kommer nog bli en riktigt rolig helg och det ska faktiskt bli skönt att komma bort från storstaden för ett par dagar. Att få känna mig lite "hemma" ute i skogen. Återkommer på måndag, ha det bra så länge!

GÅRDAGENS SHOPPING

T-tröja $7 (utan rabatt $10) = 46,75 kr
Jeans $29,50 = 197 kr
 
Jacka $44,95 (utan rabatt $49,22) = 300,18 kr
Eftersom jag var där mellan 11 och 1 eller vad det nu var, så fick jag lite rabatt på kläderna och så fick jag denna fina påse med ett presentkort på $10 om jag handlar på Old Navy igen inom en vecka. Såg faktiskt en snygg stickad tröja som jag var sugen på att köpa, hehe


THIS IS MY HOME NOW

Det har varit en känsla och tanke som gått och malt lite i mitt huvud den senaste veckan, jag har inte riktigt kunna sätta fingret på vad det är förrän precis nu. Jag skrev här på bloggen idag om hur den här dagen kändes så "vardaglig" och ja det har den gjort, och jag har fått en känsla flera gånger den här veckan när jag har öppnat kylskåpet eller sprungit ner för trappan att jag är verkligen hemma här. Det här är mitt hem, jag bor här och det här är mitt liv nu. Det här är saker jag kommer göra varje dag i ett år. Jag har redan gjort bort mer än 1/12 av det året, jag känner mig fortfarande som "ny", men efter att ha umgåtts med den "nya Johanna" ikväll så inser jag att jag faktiskt inte är den allra nyaste längre. Jag har varit här ett tag nu, jag vet många saker och kan berätta hur det är som och var olika platser ligger osv.

Det gick upp för mig nu ikväll att jag faktiskt har landat nu. Jag har kommit till rätta och vant mig vid mitt nya liv, insett att det här faktiskt är mitt liv nu. Det händer visserligen nya, spännande saker ofta i mitt liv, i stort sett varenda dag. Men många saker har faktiskt blivit vardagssaker nu. Till exempel så är det inte längre lika konstigt att våran spis går på gas, att inte dricka vattnet ur kranen, att köra en automat-bil och i storstadstrafik, det känns inte ens konstigt att prata engelska längre.

Sedan den dagen jag kom hit har allt bara rullat på, jag har haft fullt upp med saker att göra hela tiden och jag har inte ens märkt det här förrän nu. Det är inte förrän nu jag känner att jag måste stanna upp lite, andas och inse att det här är min vardag nu. Jag behöver inte känna den här pressen jag skrev om igår över att måsta göra saker hela tiden. Ja, tiden rusar förbi, men det är dags att inse att det här är inte en resa som kommer vara slut om en vecka eller två och jag vill hinna göra så mycket som möjligt under den tiden. Det här är faktiskt mitt hem nu, det är här jag bor och det är det här huset jag menar när jag säger hem, inte mitt svenska hus i Sverige. Och det kommer det att vara i 11 månader till.

Jag börjar inse att jag faktiskt bor här nu och lever min nya vardag varje dag, det är en av många tankar som snurrar i mitt huvud just nu när jag ligger i sängen och inte kan somna.

torsdag, oktober 11, 2012

FRÅGA OM SNACK

Hej!
Gud vilken rolig blogg du har följer den varje dag och det är jätte kul att du skriver så långa innehållsrika inlägg :)

Har en fråga...
Du skriver att du behöver ge tjejerna "snack", jag antar att det är mellanmål, men kan du ge exempel på vad? Och får du hitta på det själv eller har dina värdföräldrar bestämt något?

Jag håller på med min au pair ansökan nu och du gör mig så peppad! :D


Svar: Hej Ida! Vad kul att du gillar min blogg, det värmer att få höra och se att ni faktiskt är några som följer mig :)

När jag ger tjejerna snack så är det ungefär som mellanmål ja, jag brukar ge dem det mellan lunch och middag. Hemma i Sverige när jag var liten bestod "mellis" ofta av mackor eller fil och flingor eller något sådant, här i USA finns det inget "standard-snack" utan det är väldigt olika från familj till familj. En del barn får massa godsaker "treats", tex godis eller chips eller så. Andra ger sina barn kex eller liknande. Min värdfamilj är väldigt nyttiga när det kommer till mat, anser jag. Jag brukar oftast ge tjejerna nån slags grönsak och nån slags frukt som bas och ibland räcker det med det, ibland ger jag dem en varsin "cheesestick" (som är som det låter, en ostpinne, en bit ost alltså) eller "crackers" som är som kex, eller yougurt eller som häromdagen gav jag dem keso med rivet äpple och honung. Det kan variera lite men jag brukar alltid utgå med frukt och grönsak. 

Det mina värdföräldrar "har besämt" är väl då som sagt att det ska vara nyttigt, eller det är liksom standarden på det mesta vi äter. Det vi också har som regel är att vid varje måltid servera tjejerna något med protein i, något med kolhydrater i och någon grönsak och gärna någon frukt. Det är viktigt att alla olika delar är med, och att om de vill ha mer av en kan de få lite, men de måst äta lite till av allt annat också innan dem kan få ännu mer. Så för att svara på din fråga, mina värdföräldrar har inte bestämt exakt vad jag ska servera till snack, utan jag tar vad jag vill ur kylen och ger tjejerna (låter oftast tjejerna bestämma lite själva vad de vill ha också) men jag följer ändå några "regler" på vad för typ av mat som är "tillåtet".

Åh vad spännande, lycka till med allt! :)

VARDAGSKÄNSLA

Sitter i köket och äter middag själv just nu så tänkte uppdatera er lite snabbt om min dag. Slutade jobba för ca 45 min sedan då min värdpappa och E åkte och hämtade A och en kompis och så vidare på ballett som tjejerna har varje torsdag, först E sedan A direkt efter. Min värdmamma är på jobbet och jag åker på klass så fort min värdpappa kommer hem med bilen efter E har slutat. Är fortfarande snorig och hostan har börjat komma, men annars mår jag bättre så ska försöka mig på ett träningspass idag också tänkte jag!

Torsdagar är min kortaste och chillaste arbetsdag. Jag börjar inte förrän kl 1 pm och jobbar bara till 3.30 pm och då är jag ensam med E och min värdpappa är hemma och jobbar eller gör andra sysslor.

Hösten har kommit till Seattle, har vaknat till en molnig himmel tre dagar i rad nu och löven på träden har börjat ändra färg. Vi har en vacker höst här än så länge, vackra färger och inget regn än. Men det börjar bli kyligt så jag var i stort behov av en höstjacka eftersom jag bara tog med mig min regnjacka. Så imorse promenerade jag (det är så sjukt att jag faktiskt bor så nära att jag kan GÅ ner) ner till downtown där jag mötte upp Annalena och sedan också Jana. Upptäckte och blev förälskad i Old Navy där jag hade kunnat spenderat allt som är kvar av min lön, men satte stopp på mig själv och köpte bara en jacka som jag tyckte om jättemycket, ett par jeans och en tisha. Jag lär lägga upp ett par bilder här senare. Det var riktigt bra priser, och så fick jag 10 procent rabatt idag också, perfekt!

Vi gick runt i lite fler affärer och tog en latte på Starbucks. Sedan tog jag bussen hem och började jobba, vilket innebar att packa klart tjejernas kläder inför helgen och sedan pyssla lite med E och göra snack.

Nu är maten uppäten och jag ska gå ner och hämta tjejernas tvätt, byta om och åka på min klass. kort och gott, det har varit en bra dag idag än så länge, gått väldigt fort och inget "out of the ordinary" har hänt. Får lite vardagskänsla, det här är min vardag nu. Hmm, bra eller dåligt?

onsdag, oktober 10, 2012

MITT-I-VECKAN-CHILL-DAG

Idag onsdag, jag jobbade morgon, gjorde lite tvätt sedan kom Marco över. Chillade, pratade bara umgicks. Kom in på en ganska intressant sak, jag sa något i stil med att vi var tråkiga som inte gjorde nånting. Det är verkligen så här i au pair-världen, så fort man har ledig tid så vill man iväg och hitta på saker, komma ut från huset, träffa vänner. Man är bara här 1 år och det är så mycket man vill göra och hinna med, försöker verkligen att utnyttja tiden. Så gör man inte något, utan bara är hemma och chillar med en film eller ligger framför datorn, då får man nästan ångest för att man inte tar vara på tiden. Så kände lite så idag när vi bara satt och inte gjorde nånting. Men kom fram till att ibland behöver man dem där dagarna när man faktiskt bara ligger i sängen och inte gör någonting, även om det känns fel just då så behövs det för att man ska orka med nästa dags äventyr. Och att vara två som gör det tillsammans istället för att göra det ensam känns så mycket bättre och är mycket roligare. "At least now we are together doing nothing, we could do nothing alone at home also, but thats not as much fun".

Hämtade E och en kompis för en playdate efter pre-school, vilket innebär världens lugnaste jobbdag för mig!  De lekte så tyst och lugnt och verkade ha jättekul tillsammans utan att bli osams, vilket var jätteskönt, klagar inte på sånna lätta arbetsdagar. Hämtade A och gjorde lite packning med tjejerna inför helgen innan en av deras kompisar och hennes mamma kom över för att äta middag. Sedan kom Malin O också över, också för att äta middag. Så det blev en stor samling runt middagsbordet idag, jättekul! E var överlycklig över att ha två stycken "Malins" Malin och Malins kompis Malin, haha hon är så söt, charmade Malin rejält tror jag.

Efter middagen gick vi på Menchies allihopa, gott och mysigt! Jag och Malin gick vidare till Starbucks där vi träffade en amerikan i kassan som pratade svenska, haha blev både förvånad och glad (speciellt då han gav mig rabatt på min pumpking spice latte). Avslutade i Kerry Park, blir aldrig besviken där. Pratade massvis och njöt av varandras sällskap, en riktigt bra kväll. Och så ringde Maja från Hawaii, åh så avis jag blev av att höra hur bra hon hade det..

Nu ramlar mina ögonlock snart ihop. Har sovmorgon imorgon men ställer klockan på 8 am för att en timme senare promenera ner till downtown med Jana och träffa Annalena, ska försöka para ihop mina två tyska vänner, får se om jag lyckas! Ska också köpa mig ett par nya jeans, ni som följer mig på twitter vet nämligen vad som hänt med två av de tre jag hade med mig. Say no more, följ mig på twitter om ni vill veta!

Godnatt Seattle, godmorgon Sverige

OAKTIV PÅ BLOGGEN

Det är onsdag kväll och jag skrev nyss klart mitt inlägg om söndagskvällen. Vad hände där? Förlåt att jag inte har skrivit något här de senaste dagarna. Jag har gjort mycket saker, men framför allt snurrar det ovanligt mycket tankar i mitt huvud just nu och det är svårt att skriva om annat då, eftersom när jag skriver här så skriver jag oftast rätt ut vad det är jag tänker (vare sig ni vill läsa det eller inte). Och jag har helt enkelt inte haft energin att skriva om alla dem tankarna här. Har gått och blivit förkyld igen, så min energinivå är också ganska låg just nu, och den vill jag ladda upp tills helgen för då åker jag upp till bergen med min värdfamilj och Johanna, ska bli så kul och skönt!!

Tisdagens lediga morgon spenderades i alla fall med en kort sovmorgon, sen gick jag hem till Marco och var där hela morgonen medans städarna var och städade hemma. Var skönt att komma hem till ett nystädat rum (och bäddad säng!), också skönt att bara hänga hos han, se på amerikansk tv (första gången typ här i USA, vi tittar inte på tv här i min värdfamilj) och bara ligga och snacka och skratta åt alla galna amerikanska tv-shower. Jobbdagen bestod av simmning och arts and crafts med E, A var på playdate och kom hem när jag slutade 5 pm för dagen. Bytte om och åkte på klass 15 minuter senare. Rolig klass med cirkelträning, men var inte på hugget eftersom jag var förkyld. Hade family-meeting när jag kom hem och sedan gick jag till Menchies och träffade den nya svenska au pairen här på Queen Anne, Johanna nr 2. Haha, jag vet två svenska au pairer här i Seattle nu som heter Malin (tre med mig) och två Johanna. Marco sa när han kom och joinade oss att han tyckte vi har dålig fantasi när det kommer till namn i Sverige, känns som det ligger nånting i det.

SEATTLE SOUNDERS

Min söndag spenderade jag med min värdfamilj! Vi var på soccer-game, the Seattle Sounders för att vara mer exakt. Äntligen, som jag sett fram emot att få se den matchen. Vi bokade biljetterna redan min första helg här i Seattle. Kan på ett sätt inte fatta att nu har jag sett den, när vi bokade kändes det så långt borta, nu har det varit och är över. 

Det var i alla fall jättehäftigt! Vi marsherade till matchen med hur många fans som helst, ett helt hav av grönt! Jättemäktigt och härligt sätt att tagga igång på, alla sjöng och skrek ramsor och det spelades musik av orkestern och allt. När vi kom fram ville tjejerna få Sounders-loggan sprayad i ansiktet, så vi gjorde det och sedan gick vi till våra platser och matchen började. 

Vilken känsla att vara på en såhär stor match, kommer lätt att göra det igen! Och det var så kul att vara där tillsammans med värdfamiljen. Jag tyckte att spelet var bra, jag menar det är ju inte i klass med något av de bästa europeiska lagen, men det var bra fotboll! Och bara känslan av att vara på en så stor match, stämningen i publiken och att få se en fotbollsmatch på en så stor arena, så häftigt! Och vackra Seattle slutar aldrig att "take my breath" snacka om utsikt vi hade, försökte få det på kort men i verkligheten var solnedgången så vacker därifrån vi satt.

En fantastiskt bra kväll, så lyckat! Kommer lätt att gå på fler matcher nästa säsong. 

Adam Johansson, den svenska landslagsspelaren jag träffade och skakade hand med förra veckan (bara så ni vet liksom)

Förresten så älskar jag min kamera, grymt bra zoom!!