tisdag, juli 30, 2013

NOT MUCH HAPPENING

Har inte hänt så mycket varken idag eller igår. Jobbade 8-18 igår och 8-15 idag. Har mest hängt hemma, haft playdate, varit på lekparken, plaskat i plaskdammen där, varit på ballet, på gymnastik. Tjejerna har fått håren klippta, E har klippt kort, jättesött! (lovar en bild innan veckan är slut) Annars har dagarna bara rullat på. Och inte hänt så mycket. Igår kväll träffade jag Tess i trapporna och sprang, ikväll träffade jag Sarah på body pumpen. Längtar till hösten när skolan drar igång för då kommer jag kunna ta så många fler klasser på gymmet för jag kommer vara ledig de tiderna som de är.

Slänger in en lite bilder med bilder från senaste tiden som jag inte lagt upp ännu, enjoy (d jag för en gångs skull lägger upp bilder!)
 Söndagens au pair-möte: Jag, Madde, Sanna, Lovisa
 Annalena och jag på hennes b-day party
 Vi igen på en springtur längs Alki Beach
Utomhusbio i Fremont med Annalena och Madde 
 E på ballet
Läslusarna!

söndag, juli 28, 2013

KERRY PARK AND MT LILLIAN

Då var det ännu en gång söndag kväll och jag har haft en fantastiskt härlig helg i Seattle! I fredags jobbade jag 7-16 hade A och två av hennes kompisar på playdate hela dagen. Vi spenderade halva dagen hemma då de lekte, och halva dagen på stranden. Jättehärlig dag! Efter jobbet mötte jag upp Tess och Madde och vi handlade picknick-mat och gick sedan till Kerry Park och satte oss på muren med fötterna dinglande över på andra sidan och den bästa utsikten i stan framför oss. Sedan kom också Ellen, Torun, Sarah och Sanna, en ny svensk tjej som bor i Magnolia och som också har en svensk  värdpappa (!), dit och joinade. Maten var jättegod (och jättebillig!), sällskapet fantastiskt och utsikten bättre än 99 procent av alla restauranger. Så värt att ha picknick istället för att gå på en restaurang. Torun hade med sig bästa filten jag någonsin sett också! Så himla mysig kväll.
Jag gick hem och la mig tidigt för på lördagen klev vi upp för att åka och hika. Jag, Madde, Tess, Lovisa, Torun och tre tyska tjejer Kamilla, Antonia och Alice. Vi åkte ca 2.5-3 timmar österut och uppåt och hikade Mt Lillian. Var en otroligt vacker syn!! Breathtaking så att säga.
Men som vanligt när vi hikar lyckas vi på något sätt strula till det. Vi åkte till REI på morgonen innan hiken för att köpa en karta över området. Självklart var lådan med vårt kartnummer tom, medans både den före och efter var full. Den vi ska ha är såklart slut. Hur otur kan man ha? Vi tänkte inte direkt strunta i hiken för det tänkte vi, utan tog en risk och åkte utan karta. Vilket vi fick bittert ångra. På något sätt lyckades vi komma av trailen och komma tillbaks på vägen som vi åkte upp till parkeringen på. Men det gjorde väl inte så mycket tyckte vi, var väl tråkigt att gå på en väg istället för en trail, men samtidigt lättsamt. Så vi började pallra på, bilen står nog bara där borta runt kröken nånstans. En kvart senare börjar vi dock fundera om vi inte gått fel, för bilen är ju inte här, och vi kände inte igen vägen längre. Som tur var mötte vi lite folk som vi stannade och frågade. Where's your map undrade dem. Behöver jag säga att jag skämdes när vi sa att vi inte hade något. Så jäkla oansvarigt. Kände mig verkligen som en blond storstadstjej som vill prova på skogslivet lite och gör bort sig totalt.

Som tur var så visade det sig på kartan att det var så som vi redan gissat, vi hade bara tänkt fel och gått åt fel håll på vägen. Så det var bara att vända om och promenera tillbaka. 1,5 timmar senare var vi äntligen vid bilen och kunde åka hem, blev en lång hike, men kul var det! Vi var hemma väldigt sent, men hade redan planerat att göra tacos och äta hos mig, så vi körde på på den idén! Abbe och Sarah joinade och vi hade en jätterolig kväll!!

Idag sov Lovisa hos mig. Vi gick över till Sarah och bakade en fin kaka till vårt au pair-möte! Tog hur lång tid som helst, blev  helt fail och slutade med att vi tyvärr var tvungen att kasta bort den då vi la på frostingen innan den svalnat,så den smälte totalt och det var frosting överallt i bilen. Herregud vad kaos, och så synd på en så fin tårta..
Jag tog ett passfoto till min visumansökan lite impuls, skönt att få det bortgjort, innan vi åkte till au pair-mötet, en picknick! Det var trevligt och gott, hehe. Nu är jag jättejättetrött och vill bara sova. Men ska fixa lite bilder till det här inlägget och sedan lägga in en tvätt. Imorgon jobbar jag 8-18 och har båda tjejerna. Känns lite tungt just nu just för att jag är så trött. Men ska samtidigt bli kul för då kan vi verkligen hitta på något roligt tillsammans alla tre hela dagen. Och nu är det bara den här veckan sedan kommer de två kommande veckorna vara väldigt annorlunda jobbveckor, och vi kommer inte ens att vara hemma! Förstår inte att det har gått så fort att det redan är dags att åka till San Juan Islands med båten en vecka på fredag, och sedan nästan direkt till San Diego. Så himla kul!!