torsdag, oktober 31, 2013

HAVE A SPOOKY WEEKEND

Pang sa det och så var det torsdag, halloween och dagen jag åker till Washington DC! Vart tog tiden vägen!? Det går så fort nu att man nästan blir lite rädd. Jag har inte ens packat väskan, mitt rum ser ut som ett bombnedslag, för att inte tala om hur dålig jag är att uppdatera här. Jag har inte riktigt hunnit med mig när det gäller någonting den här veckan. Min halloween-kostym känns inte alls så bra som den kunnat vara (har bara en tröja, skulle fixa massa saker mer till den hade jag tänkt, men inte hunnits med!)

Gårdagens lediga tid spenderades nästan hela på gymmet. Tiden går verkligen fort när man har kul! Sarah är ledig på onsdagar så vi bestämde att vi skulle gymma lite tillsammans idag. Jag skulle köra mitt nya ben/rumpa-pass som jag hade en asbra känsla över, visste att det skulle värka efteråt. Om jag hade rätt? Oja, mina ben är alldeles ömma, för att itne tala om rumpan. Varje del av den värker. Vet inte hur jag har tänkt klara av att squata ännu mer idag på body pump! Men det ska gå det med, bästa du kan göra när du har träningsvärk: träna bort den!

Avslutade passet efter två (!!!!) timmar (ok, vi spenderade sammanlagt säkert en halvtimme med att bara stå och prata) med att försöka maxa mina squats. Det var inte det lättaste då mina ben redan var helt döda, skakade som bara den. Men lyckades faktiskt, trumvirvel, att squatta med 100 pounds (plus stångvikt). Så. Tungt! Trodde jag skulle ramla ihop under stången för mina ben skakade så. Men skönt att lägga av sig stången och faktiskt ha klarat det. Undra bara hur mycket mer jag kunnat ta om jag gjort det seriöst, och inte i slutet av ett mördar-ben-pass. Glad tjej som gick hem efter det i alla fall.

Mindre glad när jag insåg hur mycket klockan var och fick skynda mig att hämta tjejerna på skolan och styra upp massa playdates som slutade med att jag hade med mig A och två kompisar hem. De lekte på till kl 5 då resten av familjen kom hem och jag började laga middag. Kl 6 slutade jag och efter ett tag åkte jag ner till downtown för att möta Lovisa för en kaffe. Så mysigt, ska nog bli en tradition på onsdagskvällar, de få veckorna vi har kvar tillsammans dvs..

När jag kom hem vid 10 hoppade jag direkt i säng och nu har jag jobbat morgonpasset och har en lista med saker som ska checkas av innan det är dags att gå trick or treata vid 3. Det är bäst jag sätter igång för kommer nog att hålla på med det tills det nästan är dags att åka till flygplatsen ikväll. Och som sagt jag har inte ens packat väskan än. Men ser väldigt mycket fram emot helgen, kommer nog bli riktigt kul! Med det önskar jag er alla en spooky halloween helg, vi hörs när jag kommer hem igen!

tisdag, oktober 29, 2013

LISTEN TO YOUR BODY

Så mycket för att "bara köra på" som jag hade bestämt mig att göra denna vecka med träningen trots förkylning. Hade ett jättehärligt gympass igår som avslutades med ett pass väldigt dåliga intervaller pga hosta och astma. Efter det kom huvudvärken och sedan gick det bara utför. Däckade i sängen kl 9 på kvällen och sov non stop till 20 över 7 då jag vaknade med täppt näsa och mår inte alls så bra idag. Vilket innebär vila från träningen IGEN. Så sjukt irriterande när man är så taggad och verkligen vill, och så blir man sjuk. Vilade ju förra veckan men blev inte bättre. Är dock inte värt att pressa mig själv och riskera att bi ännu sjukare till helgen, för då åker vi till DC!! Utan bestämde mig för en vilodag idag då jag läste dettaPT-Fias blogg

"Hur mår du idag? Känns kroppen härlig, stark, pigg och taggad på livet? Eller sliten, tung och ledsen? Oavsett hur du känner dig just precis nu. Respektera din kropp. Ber den dig om tålamod och lugna tag,lyssna. Spritter det i benen av energi, låt den löpa. 


Stanna upp. Känn efter hur ni mår, du och kroppen. Hälsa den god morgon med en härlig sträckning. Sträck på dig! Le mot din spegelbild. Fråga dig själv, hur stark är jag idag. Unna dig frisk luft. En god frulle.

Tvinga inte iväg en trött, ledsen eller sjuk kropp på utmaningar. Klappa den på kinden och bädda ner den i soffan.

Respektera din dagsform. Alltid. Pigg som krasslig. Lyssna inåt."

Det är bara så svårt att lyssna när kroppen säger en sak (att jag är sjuk och borde vila) men huvudet och hjärtat en annan (så sjukt taggad att gå på gymmet och lyfta tills musklerna skriker!!)

Så idag började jag med att jobba imorse, kände mig väldigt seg så gick direkt till sängen efteråt och skypade med mamsen, vilket fick mig att känna mig lite piggare! Sedan gick jag och mötte Sarah på Fioré, drack soy cappuccino och mådde gott i solen. Sög i oss all d-vitamin vi kunde. Sedan tog vi en liten promenad, Sarah gick hem och skulle börja jobba och jag fortsatte promenera ett bra tag till. Finns inget härligare under en solig höstdag. Fick mig att må mycket bättre! Sedan hade jag lunch och skypade med Majsan!! Hämtade A på skolan och åkte till hennes kör. Den ligger i Capitol Hill, alldeles bredvid Volunteer Park så jag gick dit en stund och satt i solen med en sån vacker utsikt och stornjöt av livet. Började läsa World War Z igår så läste ett kapitel i den innan det var dags att gå tillbaks till kören. När vi kom hem var det middag och nu har jag haft family meeting och ska snart sova. Insåg just att jag kanske borde packa väskan tills helgen, jag fattar inte att det är dags, att det är DEN HÄR HELGEN VI ÅKER TILL DC!! Tiden har gått så sjukt fort. Jag har bara 7 månader kvar av min au pair-tid nu. Ja, tiden går fort!

måndag, oktober 28, 2013

HALLOWEEN DINNER

Den här helgen gick alldeles för fort! Finns ingen tid till att vila och ladda upp batterierna, utan det är fullt upp hela tiden. Har gjort massa kul. I fredags åkte vi som sagt till Sammamish för att gå en Hauntes Trail/House. Man gick igenom skogen och in i olika hus, det var sjukt läskigt! Hade ont i halsen efteråt för att jag skrikit så mycket, och adrenalinet flödade. Det var allt möjligt läskigt från zombies till clowner, vampyrer och kannibaler, och bara sjuka grejer. Kunde inte komma på någonting läskigt från skräckfimer som inte fanns med. En "rolig" kväll!

På lördagen ringde alarmet klockan 9 som vanligt, var så trött. Men upp och hoppa för att äta frukost och sedan gå till gymmet och ett TBT-pass med Sarah tjugo över 10. Efter det gick jag hem och duschade och åt lunch, sedan mötte jag Sarah igen på Fioré för en kaffe och en lång härlig promenad i höstsolen! Efter det kom Sanna över och vi påbörjade storhandling inför kvällens middag. Vi började på Safeway, åkte vidare til Trader Joes, sedan Metropolitan Market och sist Bartells, vilket tog sin tid men så värt för bra varor till matlagningen. När vi kom hem igen bytte vi om till våra kostymer och sedan börjades den långa matlagningen och folk började droppa in eftersom.

Kvällens meny såg ut såhär:
Förrätt: Zucchini-pizza
Varmrätt: Zucchinipasta med grönkål-svamp och -kycklingsås
Efterrätt: Paleokladdkaka

Nyttigt och så himla gott!!

Efter mat utdelades pris till Abbe framröstad som kvällens bästa utklädnad!
Sedan tävlades det litegrann i frågesport om Halloween och avslutades med fem tappra krigare framför en b-skräckfilm varav tre somnade. Tack för en rolig kväll: Sanna, Sarah, Lotta, Lovisa, Abbe, Ellen, Torun, Lisa, Alexander, Stina, Ida!

På söndagen hade jag tänkt sova ut i ett tyst hus, riktigt så blev det inte för jag skulle också ta en springtur med Sarah så ville inte vänta med det för sent. Klev upp vid 10, vilket ändå var ganska hyfsat, men kunde lätt sovit en eller till och med två timmar till, åt en rejäl frukost och tog en springtur kl 12 med min fina vän. Blev sjukt imponerad av tiden då jag inte sprungit sedan innan Hawaii och vilade rätt så mycket förra veckan. Men ska inte ljuga, det var tungt och kände av halsen. Betlar det med en snorig näsa och lite hsota idag. Men verkade ju inte funka att vila förra veckan så den här veckan ska jag bara köra på efter mitt nys schema som jag är så exalterad över!

Efter det blev det dusch och lunch, sedan kom Sarah över igen och vi drack te och bara myste. Min värdfamilj kom hem vid 5 och jag började jobba strax efter det och resten av kvällen.

Idag har jag hunnit med att jobba imorse, ta en promenad med tjejerna till skolan och sedan fortsätta den själv. Har bokat hostel för fredag och nu har jag ätit lunch och skypat med mamma. Snart är det dags att gå på gymmet och köra mitt nya ryggpass! Alltid lika spännande att se hur ett nytt pass på papper fungerar i praktiken.

fredag, oktober 25, 2013

THE HALLOWEEN WEEKEND

Äntigen är det hegen före halloween och allt roligt kan börja!! Ikväll ska jag åka till haunted house/skog! Man går typ genom skogen först och hamnar till slut i huset, frågan är liksom om jag kommer kissa på mig innan jag har kommit fram till huset eller där inne.. Ska bi så jävla kul, men kommer vara så sjukt rädd. Vet ju hur lättskrämd jag är av sånt här, viket även Jonna, Erika och HW gör som var med mig på grönan när vi var i spökhuset där, hahaha. Slog till en av de utklädda personerna för han jagade mig och jag blev så jävla rädd. Men kul är det ju, efteråt!

Imorgon åker min värdfamilj iväg, så jag tänkte på att göra en repris på min Haloween-middag förra året. Har bjudit över ett par vänner och vi ska äta middag och ha lite tävlingar, alla är utklädda såklart! Sen får vi se vad som händer på kvällen, förra året gick på en underage club som hade maskeradtävling, det är ju alltid så konstigt att gå ut nykter när allt annat folk man träffar är packade. Men jag lovar, det kan vara RIKTIGT kul det med. Speciellt när ingen förstår vad man säger när man pratar svenska till varandra, man kan säga precis vad som helst. Det kommer jag att sakna när man kommer hem till Sverige och alla förstår en!

Idag har jag jobbar på morgonen, börjat skrivia ett nytt träningsschema och sedan gått på gymmet och provat lite övningar, blev ett riktigt bra pass. Och blev så himla glad när jag upptäckte att jag nått ett av mina mål för förra träningschemat, har förbättrar mina chins!! Så kul när man uppnår något man har jobbat så hårt för. Ska fortsätta så och hoppas på att bli ännu bättre, ännu starkare!

Nu har jag ätit lunch och duschat, ska ta ner tvätt och sedan kila iväg på en promenad och köpa ansiktsmålning till tjejernas halloween-kostymer. Sedan hämrta upp dem och en kompis för playdate och så är jag off klockan 6 och vi drar strax efter det! Så taggad!! Återkommer med förhoppningsvis massa roigt att berätta. Tills dess bjuder jag på några bilder jag knäppte igår på min och Lottas promenad och nrä ajg gick hem emd tjejerna från skolan på några pyntade hus. Men måste säga att de var riktigt "dåliga" i år, mycket mer förra året.

































torsdag, oktober 24, 2013

PIZZA NIGHT

Idag har varit en väldigt bra dag! Började med jobb i morse och sedan en lång promenad med Lotta och hennes värdhund. Så mysigt trots dimma! Sedan bestämde jag mig för att jag inte skulle träna idag heller för jag vill verkligen bli frisk, så blev en till vilodag med slappande. Jag promenerade till skolan för att hämta tjejerna. Stannade och lekte en halvtimme sedan gick vi hem och kollade på alla pyntade hus till Halloween längs vägen, det var riktigt roligt och tjejerna klagade inte över att vi gick utan vi hade bara kul. När vi kom hem pysslade vi på ett litet tag innan det var dags att laga mat. Vi gjorde pizza och jag lät dem göra sina egna små pizzor med kakformer som de sedan fick dekorera med den mat de ville ha på. Det var en stor hit, jättekul!! Goda blev dem också. Efter det läste vi och lekte lite innan det var dags att göra i ordning för säng, och i lagom tid tills de låg i sängen kom min värdmamma hem och tog över.

Så nu är jag off, ligger i sängen och väntar på att kvällens Vampire Diaries-avsnitt ska släppas!! Spänningen är olidlig. För att inte tala om att Grey's Anatomy också visas ikväll. Och The Originals som jag inte kunde låta bli att börja se för tre veckor sedan när det hade premiär.. Vare sig man vill det eller ej så blir man lite av en tv-serie nörd när man flyttar till USA, går inte att undvika. Sedan finns det vissa som jag som faller för övernaturliga serier om vampyrer, de som är så efter att de börjar se på Gossip Girl när den redan är över eller de som ser på svenska serier som Skilda Världar fast de har chansen att se alla de bästa amerikanska serierna på första parkett! Jag tror inte jag har en enda vän här som inte följer minst en serie, många flera stycken. Jag och mina nördiga vänner, ni vet vilka ni är! Puss och god natt

onsdag, oktober 23, 2013

TRAGIC?

Det var ingen som svarade på mina böner igår, tvärtom vaknade jag med väldigt ont i halsen och hur trött som helst trots mer än 8 timmars sömn.. Blev ingen träning, faktiskt inte mycket nyttigt gjort alls idag. Jobbade på morgonen och efter jag släppt av tjejerna gjorde jag lite tvätt och städade upp som jag gör varje onsdag. Sedan skypade jag med mamsen och papsen och kan avslöja att julklapps köpen har nu officiellt börjat, men att mina föräldrar inte är till mycket hjälp när det kommer att ge tips vad man ska köpa till dem, Moa är mycket bättre, sorry guys but its true! Eftersom jag får en så fin julklapp av dem (de har betalat hela min resa hem till Sverige, kunde itne önskat mig något bättre än det!!), vill jag verkligen hitta på något bra att ge dem alla tre, speciellt något som man kanske inte kan få lika lätt hemma i Sverige. Har några idéer men jag tycker det är så svårt med presenter. Har ni något tips mina vänner får ni gärna dela med er!

Sedan chillade jag lite här hemma, åt lunch och hängde tvätt. Solen kom fram som vanligt efter dimma hela morgonen vid 1, så strax före 2 gick jag på en lång härlig promenad som avslutades halv 4 på skolan för att hämta upp A. Vi lekte en stund på skolan, sedan gick hon och jag och köpte en bagel och hade lite special time together. Så mysigt och uppskattat när man inte har det så ofta! Satt i parken och pratade och bara njöt. Sedan gick vi hem och pysslade lite tills E kom hem, då gjorde hon och jag klart tvätten tillsammans och sedan var jag i stort sett off för att gå och träffa min LCC tillsammans med alla andra au pairer som också missade mötet i söndags. Det var mysigt, testade Starbuck's nya choklad chai, mums! Men föredrar nog ändå en vanlig chai latte!

Nu har jag nyss kommit hem igen och funderar på vad jag ska göra de här två timmarna innan det är dags att sova. Såhär är det ofta, man har nån timme eller två på kvällen innan man ska sova som man inte riktigt vet vad man ska göra av. Jag är ju sån att jag vill ta vara på all tid och göra något, me ndet är lite svårt att hitta på något klockan åtta på kvällen när man ska jobba dagen efter. Ingen är liksom intresserad och man skulle ändå bara sitta och dega, så slutar alltid med att jag hamnar här i sängen med datorn och ser på nån serie eller läser min bok. Idag funderar jag på om jag ska lyxa till det med en film kanske!? Såg på The Internship härom kvällen, så. jävla. rolig! Rekommenderas varmt om man vill se en rolig må bra film en mörk och kylig kväll som denna.

ÄR förresten jättedimmigt ikväll! Var häftigt när jag gick förbi Kerry Park för två timmar sedan och man såg bara toppen på alla skyskrapor och resten var gömt i dimma. Och samma sak med hela puget sound, men sedan stack bergstopparna i olympic mountains upp ovanför och bakom dem var himlen alldeles orange av solnedgången. Sånna gånger jag bannar mig själv att jag aldrig har kameran med mig längre för att ajg aldrig knäpper kort längre. Borde bättra mig men samtidigt, det här är min vardag nu liksom. Och hemma i min förra vardag gickj ag ju aldrig runt med kameran om det itne hände något specielltl. Det var i alla fall perfekt halloween stämning med alla dimma, och alla pyntade hus! Vill gå runt på varenda gata och kolla så man inte missar något jättehäftigt. DET ska jag försöka ta kort på inom de närmsta dagarna, några riktigt pyntade hus. Lovar!

Nu babblar jag bar apå massa onödigt som ingen förmodligen läser längre ändå. Ska försöka göra något vettigt, som att bestämma mig om jag ska se på en film, serie eller läsa bok. Det är det vettigaste som finns att göra i mitt liv i det här ögonblicket. Tragiskt? God natt kära läsare!

tisdag, oktober 22, 2013

SICK FRIENDS

Det är tisdag kväll här i Seattle och jag jobbar, har precis sagt god natt till tjejerna. Nu sitter jag och dricker en kopp lakrits te och ber till någon övernaturlig kraft att jag vaknar upp imorgon och mitt halsont är magiskt borta! Kände mig helt ok när jag vaknade imorse, lite öm kanske men inget som hindrade mig från att gå till gymmet när tjejerna åkt till skolan. Hoppade dock över allt som innebar kondition och körde lite vilor mellan mina övningar, vilket jag inte brukar göra för att uppnå strength endurance. När jag sedan mötte upp Sarah för en promenad i höstkylan kände jag dock att halsen värkte och sedan dess har det bara blivit värre och värre timme för timme. Känns mycket bättre efter en kopp te dock, vill verkligen att det ska gå över. Är så tagg på att träna nu när jag hade tänkt lägga upp ett nytt träningsschema för de kommande fyra veckorna! Jag vill verkligen inte ligga i sängen och må piss som stackars Madde gör just nu, med feber och allt.. Hoppas inte åkt på samma sak i Vancouver i helgen.

Annars har dagen varit bra. Efter promenaden med Sarah (är så glad att hon är hemma igen!!) åt jag en jättegod lunch och så var ajg så trött att jag somnade en stund innan jag hämtade Emma på skolan. Hon hade fiol lektion senare och jag lagade middagen idag.

Haha fick i skrivandets stund reda på att även Ellen ligger hemma och är sjuk, och hon var också med i helgen!! Snälla snälla snälla immunförsvar, visa att du är starkare än deras! Ska trycka i mig en apelsin nu. Kanske två. Och en till frukost imorgon. Tillsammans med ett glas apelsinjuice.