lördag, november 30, 2013

THANKSGIVING AND STILL SICK

Det är lördag morgon och jag har bihåleinflammation. Har gjort så sjukt jävla ont i över ett dygn nu. Började med att jag vaknade mitt i natten i torsdagsnatt, värken väckte mig. Klev upp och tog en ibuprofen, en halvtimme senare kunde jag somna igen. Har sovit väldigt oroligt hela veckan på grund av hosta, nu blev det bara värre. Hela dagen igår gjorde det ont, varenda sekund, Har käkat ibuprofen hela tiden men igår kväll när jag skulle sova hjälpte det inte utan gjorde jätteont. Så tog en sovmorgon idag och nu vet jag inte riktigt om jag bara ska ligga kvar och vila i sängen idag så jag blir riktigt frisk någon gång, eller om jag ska hitta på ngåot. Just nu funderar jag på att ligga och vila halva dan och sedan möta upp resten av gänget hos Ellen för middag. Vi får se vad jag beslutar mig för.

Har som sagt varit sjuk hela veckan och inte kunnat göra något så värst spännande. Jag har packat klart nu, eller nästan i alla fall. Är ju alltid lite saker som inte kan packas förrän i sista sekunden men mer än halva min garderob ligger nu nerpackad i väskor och jag tror aldrig mitt rum har varit såhär tomt och rent! Den här packningen ar verkligen fått mig att börja fundera (och oroa mig över) hur fasen jag ska kunna få med mig resten hem när jag åker hem för gott i juni!? Känns bra att jag verkligen unyttjat allt utrymme och packat väskorna fulla nu i alla fall.

Annars så har jag försökt att ta korta långsamma promenader i solen som vi haft nästan hela veckan! I onsdags promenerade jag med Sarah innan jag gick på min efterlängtade massage som var hur skön och avkopplande som helst. Det behövde jag! Sedan kom Sarah även över på kvällen och vi såg film tillsammans, The Heat, jätterolig! På torsdag, thanksgivingdagen, tog vi en kort promenad i ett tomt dimmigt Queen Anne innan det var dags att göra sig iordning och sedan åkte vi och Sarahs värdfamilj till hennes mammas kusin och familj och släkt för thanksgivingmiddag. Det var jättemysigt, trevligt folk och god mat. Men jag saknade faktiskt min egen värdfamilj vilket jag inte hade tänkt att jag skulle göra. Är ju bara en middag liksom tänkte jag. Men är ändå något speciellt med thanksgiving. Man vill vara med de man älskar.

Igår hämtade jag upp min värdfamilj på flygplatsen, så glad att få träffa de igen och krama om tjejerna! Det var Es födelsedag och tredje kvällen av Hanukka s det blev lite presentöppning när vi kom hem. Jag hade köpt lego och en bok till E, perfekt present till henne tyckte jag! Det har varit skönt med en vecka själv, speciellt då jag har vilat så mycket har det varit skönt att kunna göra det i ett tyst hus. Men jag är så glad att de är hemma igen nu, ska njuta av de två veckorna jag har tillsammans med dem nu innan jag åker till Sverige och hälsar på över jul. De två veckorna ska jag också njuta av. Vilken fantastisk december-månad jag har framför mig!

tisdag, november 26, 2013

SICK. AGAIN

Vad har då jag för mig undrar ni säkert? Jag är ledig hela veckan, min värdfamilj är i San Diego och jag valde själv att inte följa med. Hade planerat massa roliga saker att göra den här veckan, träna precis hur mycket och när jag vill, vara med kompisar och göra massa roliga saker under dagarna, packa väskorna inför Sverige. Jag har i alla fall börjat med en av de sakerna. Att packa. Annars har jag inte gjort så mycket mer. Varför inte? Jo, för att jag legat sjuk i sängen hittills. Är himla deprimerad över att jag är sjuk igen och inte kan göra någonting när jag har så mycket tid att göra vad som helst. Jag kan knappt gå ut och njuta av det fina vädret på en promenad för jag börjar hosta så mycket vid minsta ansträngning att jag tror lungorna ska komma upp. Livet med astma.

Packningen har jag i alla fall kunnat påbörja, och den går bra! Vill satsa på att försöka ta med mig så mycket jag bara kan nu för desto mer jag tar nu desto mindre behöver jag ta hem när jag flyttar hem för gott till sommaren! Så jag har verkligen tömt mitt rum. Städat ur varenda vrå, packat ner varenda liten pryl jag kan. Eller inte packat än, det emsta ligger utspritt på golvet utanför mitt rum. Tur att det bara är jag som är hemma, det är en enda röra. Men kommer bli så fint och rent (för att inte tala om tomt) när jag är klar, vilket jag siktar på att bli imorgon!

Känner mig så besviken över att inte kunna göra något kul nu när jag är ledig att jag inte har någon lust att skriva något mer om det. Imorgon har jag i alla fall bokat en timmes massage mitt på dagen. Och på torsdag ska jag fira thanksgiving med Sarahs värdfamilj. Det ska bli kul!

Måste bara avsluta med en liten update som kom nu i efterhand, en kvart efter jag skrivit det föregående. Jag har väntat på ett paket med posten några dagar. Fick ett sms som sa att det levererades i måndags och när jag loggade in och kollade online stog det att mitt pakets have been delivered. Men det konstiga var att jag inte fick något paket i måndags. Det var tomt utanför dörren. Jag tänkte att det kanske var nå fel och väntade tills idag för att se om det kom idag istället. Men det gjorde det inte. Var himla besviken och förvirrad just för att det stod att den hade levererats! Täntke precis ringa företaget när telefonen ringer och det är en granne som berättar att hon hittat mitt paket upprivet och genomsökt i våran gränd! What the F liksom!! Händer sånt!? Ja tydligen är det nån idiot som snott det och så fanns det inget i det som ha nville ha utan dumpade det i gränden. Jag sprang över till grannen och tackade tusen gånger om att hon hittade det och tog hem det. Det hade stått där ett dygn. Kan inte beskriva hur glad och tacksam jag är att jag fick tillbaks det! Men kan inte fatta vilka svin det finns som snor andras post. Riktigt arg blev jag, men tacksamheten har övertaget just nu. Behövde verkligen det där paketet! Nu kan jag sova gott, godnatt!

söndag, november 24, 2013

CATCHING FIRE

Vilken superhärlig helg jag har haft alltså! I torsdags hann jag aldrig blogga något för jag spenderade hela morgonen efter jag jobbat klart med att skypa med mamma och pappa, var så roligt, vi skrattade så mycket! Sedan gick jag på body pump, lunch, dusch, promenerade och hämta tjejerna på skolan. Vi spenderade mesta tiden med att packa deras väska inför deras resa till San Diego och sedan såg vi på "The Magic School Bus". När jag slutad åkte jag ner till downtown för att träffa Tess. Hon köpte två nya tröjor på Forever sedan myste vi på Starbucks. När jag kom hem gick jag direkt i säng.

I fredags var min hals inte så bra IGEN. Är så less på att vara förkyld fram och tillbaks nu.. Så jag spenderade förmiddagen med serier i sängen men masade mig ut på eftermiddagen i den härliga solen vi haft nästan hela veckan och tog en promenad. Hämtade tjejerna på skolan och hade med en kopis över på playdate. Efter jobbet mötte jag upp Lovisa och Abbe. Sedan sov Lovisa hos mig. Vi såg på "Känn Ingen Sorg" innan vi somnade. På lördagsmorgonen hade vi frukost och sa hej då till min värdfamilj som åkte till San Diego innan vi gick på gymmet och körde TBT med Sarah.Jag hade inte längre ont i halsen mn hade hosta och så, så tog det riktigt lugnt.

Dagens uppdrag var att åka till REI och köpa en backpacking-ryggsäck till mig. Hade spanat in en online men slutade med att jag köpte en annan som var lite större och mycket snyggare och självklart skön som bara den! Så himla nöjd. Mycket pengar som försvann där, men kommer förhoppningsvis ha mycket användning av den, länge. Det tog längre tid än planerat s andra planer vi haft för dagen försvann, vi åkte och handlade mat och sedan gjorde vi oss iordning medans Sarah, Abbe och Tess kom över. Vi lagade och åt tacos tillsammans och spelade spel. Sedan kom Sanna också över och vi åkt på bio och såg "Hunger Games: Catching Fire" på IMAX. Har gått och längtat ihjäl mig efter detta och nu fick vi äntligen se den!! Och så jäkla bra den var! Hunger Games filmerna kan vara de första filmerna som jag kan säga att jag faktiskt tycker är helt ok när man jämför med bäckerna. Visst, kommer aldrig kunna vara lika bra som böckerna. Men de flesta filmer är så mycket sämre, men dessa är faktiskt riktigt bra filmer!

(Men inget slår böckerna: LÄÄÄÄÄÄS!!)

Den började kl 10 på kvällen så var himla sent innan vi kom hem igen och kom i säng. Och jag  hade en hemsk natt. Inte nog med att jag hostade som en tok, mådde så sjukt illa hela natten, klev upp tre gånger och la mig på golvet i badrummet för jag trodde jag skulle spy. Så det var en trött Malin som blev väckt av Lovisa när det var dags att kliva upp strax efter 9. Vi gjorde jättegod smoothie till frukost även fast jag haft noll matlust hela dagen. Sedan mötte vi Sarah och promenerade ner till downtown, sa hej då till Lovisa och gick sedan på au pair-möte på Starbucks. Efter det promenerade jag och Sarah hem och pratade om framtiden.

Efter en dusch ville jag bara gå och lägga mig i sängen. Istället öppnade jag dörrar och armar för kära vännerna Sarah, Lovisa, Tess, Madde, Malin, Torun, Abbe, Ellen Sanna och Lotta. Vi bakade julgodis och hade det jättekul som jag skrev om i förra inlägget! Gott blev det också kan jag säga nu i efterhand! Svårt att säga vilken som blev godast ens, allt var så gott! Eftermiddag blev till kväll och folk försvann. Vi var några kvar som beställde pizza och spelade spel. Nu känns det jättekonstigt att hela huset är tomt, mörkt och tyst när jag haft folk här hela helgen och Lovisa i sängen bredvid mig. Men ska jag vara ärlig behöver jag en lång natts djup sömn nu. Är heeeelt slut i knopp och kropp. Ska sova ut imorgon och sedan börjas det jag sett fram emot med lite skräckblandad förtjusning: PACKA VÄSKORNA INFÖR SVERIGE! Wich me luck, I'm gonna need it!

CHRISTMAS BAKING

Då kör vi lite live-bloggning härifrån köket där alla håller på att baka julgodis!! Julmusiken är på högsta volym, kastruller och skålar står överallt, godis, choklad, socker, och så lukten. Mmmm det är så mysigt, juligt och fina vänner. Än så länge har ingen större katastrof föruto att Tess satte eld på handduken (ok det lät katastrofalt men det blev bara ett litet brännmarke) , iskrivandes stund öppnade hon även diskmaskinen medans den var igång, jag vet vem som ska hålla sig borta från farliga saker idag!

Nu droppade två tjejer till in och Lovisa ringde nyss och på väg. Jag och Sarah är redan klara med vår godis så vi sitter och finslipar hennes nya träningsschema. Ska bli spännande att smaka allas bakverk och dricka lite glögg. Det här är en bra dag!!

onsdag, november 20, 2013

THE BEST

Åh vad jag är trött ikväll! Klockan är ändå bara halv 10 men jag slutade jobba för ett tag sen och funderar på att släcka lyset inom kort. Efter två dygn med nästan konstant regn kom äntligen solen fram idag (och kylan med den), så passade på att ta en jättehärlig springtur efter jag slutat jobba imorse. Det är otroligt vad lite solsken kan göra skillnad med humöret, har bara känt mig så glad idag! Efter det skypade jag med Jonna hur länge som helst (2 timmar!!). Längtar ihjäl mig efter att få krama om henne om bara en månad, wihooo!! Jättekul var det i alla fall att prata med henne, hon har flyttat till Norge så var ett tag sedan vi snackade sist.

Efter det tog jag en dusch och åt lunch, gjorde tvätt och sedan var det dags att hämta A på skolan. Vi åkte och köpte lite ingredienser till kvällens middag och A köpte även nya"Looms" vilket är som små gummisnoddar som är väldigt populärt bland barnen här i USA just nu. Man flätar ihop dem till små armband, kan visa någon dag. A är i alla fall besatt av dessa, de verkar hur kul som helst, hon  kan sitta och fläta tyst för sig själv hur länge som helst. Och vad jag har fått höra av mina kära vänner är hon inte det enda värdbarnet som gör det.

När vi kom hem var det dags för mig att laga middag så medans jag sprang omkring och fixade vid spisen satt A vid köksbordet och flätade på. När min värdmamma kom hem med E åt vi och sedan gick de till Menchies medans jag diskade (klapp på axeln att jag hoppade över efterrätt och gjrode disk istället, "klapp klapp"). Nu sover tjejerna (hoppas jag) och snart gör väl jag det med.

Började kolla igenom bilder efter jag skypat med Jonna, man blir både glad och ledsen när man ser dem och tänker tillbaks på alla minnen. Mest glad, vi har varit med om så mycket och stått med varandra genom vått och torrt (bokstavligt talat). Vi delar så många galna, knasiga, tokiga minnen, så mycket vi har gjort tillsammans!
Studenten
 USA
 Sandö
 Balen
 Fritt fall
 Julshowen
 Indonesien
 Stockohlm
 Räddat liv (ja utan Jonna hade jag nog varit förlamad nu)
 Zipline i djungeln
 Partaj
Mexico
Bara för att nämna några få tillfällen jag kikade på idag från Facebook.

Men hon är bara en av alla er jag saknar där hemma!! Det är det jobbigaste när man bor så långt ifrån varandra, att sakna. Och att hålla kontakten. Då är det så skönt att veta vilka som ändå är ens vänner, även fast man inte kan prata varje dag. Det är äkta vänskap för mig, att veta precis vem som är min vän, vem som kommer finnas där när jag kommer hem, även fast vi inte setts på nästan två år. Sånna vänner växer inte på träd. Jag uppskattar er alla. Ni är de bästa.

tisdag, november 19, 2013

MY BLOG

Under min korta promenad hem från gymmet idag började jag tänka på bloggen och vad jag skriver här. Jag tänkte också på vad jag brukade skriva. Sedan tänkte jag på hur mitt au pair-liv ser ut nu jämfört med hur det såg ut för ett år sedan. Nu har jag skrivit ett inlägg om alla tankar det väckte. Kanske inte intressant för alla att läsa därför gjorde jag en kort sammanfattning också i slutet. Här kommer en liten del av min överbelastade hjärna:

För ett år sedan hade jag varit här i nästan 3 månader. Det är ändå ett tag, jag hade kommit in i jobbet, lärt mig Seattle, skaffat mig fina vänner. Jag hade skapat mig ett nytt liv, ett au pair-liv liksom, det där typiska livet man har som au pair med det klassiska Starbucksträffar med vänner, roliga utflykter med värdbarnen, upptäckandet av nya ställen.

Ett år senare lever jag fortfarande ett au pair-liv, men det känns väldigt långt från det där klassiska. Jag ser inte längre på det som just det "au pair-livet" jag hade tänkt mig innan jag kom hit och som jag levt större delen av tiden här. Det är inte ofta jag går till Starbucks för att träffa nån ny au pair i området. Jag har inte så mycket tid till att göra några större projekt med mina värdbarn som att åka till zoo:et för de går i skolan större delen av dagen. Seattle, och närliggande områden till och med, känner jag till utan och innan, det är inte ofta jag använder gps:en längre.

Min vardag ser verkligen annorlunda ut nu än för ett år sedan. Det känns annorlunda, jag tänker och ser på saker annorlunda. Jag ser inte längre på livet här som en resa, jag ser på det som just det, mitt liv, min vardag. Det är inte längre "åååååhh vad gulligt" när E säger att hon älskar mig, det är så självklart att hon gör det, lika självklart som att jag älskar henne tillbaks. Det är inte längre så att jag behöver fråga A "vem var den där tjejen du lekte med", utan istället säger jag hej till hennes kompis och frågar hur det är med henne och om skolan varit bra, för jag vet precis vem hon och hennes föräldrar är. Jag kollar inte längre upp vilken buss jag ska ta och vilken tid den går och vart exakt jag ska hoppa av när jag ska åka nånstans, jag bara går till bussplatsen och sedan går allt på autopilot. Jag skulle aldrig någonsin gå vilse i Seattle. Jag går inte längre in på gymmet och gömmer mig i cardio-rummet eller i ett hörn med några maskiner, utan nu snackar jag med personalen, hejar på de jag känner igen och vet precis var jag ska gå för att hitta den utrustning jag behöver.

Jag säger inte att det är bra eller dåligt, bara att mitt liv ser annorlunda ut nu. Jag har varit här så pass länge att allt känns så naturligt. Mina blogginlägg är inte lika au pair-inriktade som de brukade vara. Jag antar att jag skrivit om det mesta man känner och upplever som au pair redan. Och just nu är mitt liv mer just det, MITT LIV, det känns som ett vanligt liv. Och därför blir det det jag skriver om. Jag har inte massa berg-och-dalbane-känslor som man kan ha som au pair, jag känner mig inte osäker i engelskan, den är ju nu nästan lika självklart som svenskan!

På senaste tiden har jag känt som att jag inte bloggat så bra just på grund av detta. Det känns som att jag inte skriver om tillräckligt mycket "au pair-saker", utan mer "det här har jag gjort idag" och mycket om träning. Jag har känt lite prestationsångest över det, att jag borde skriva mer au pair-relaterade saker. Folk som klickar hit och vill läsa en au pair-blogg får läsa om mina nya löpskor istället.

Men med detta inlägg släpper jag den prestationsångesten, för jag har insett att ända sedan jag började den här bloggen har jag skrivit om mitt liv. När jag började var jag en blivande au pair. I mitten var jag au pair. Nu är jag en svensk tjej som bor i USA och jobbar och bor med en familj för att ta hand om deras barn, som en familjemedlem. Jag älskar att träna. Jag har en hel hög med fantastiska kompisar som jag lärt känna här. Vi gör ofta massa roligt tillsammans. Jag har två underbara familjer, en som jag bor med här och en som finns hemma i Sverige som jag saknar så mycket. Jag älskar att resa och det finns flera spännande resor inom USA planerade i framtiden. Jag är en tjugo-årig tjej med hela livet och alla möjligheter det bjuder på framför mig, och det är just det jag skriver om här på min blogg. Vad jag gör just nu, med mitt liv.

Sammanfattning: Jag har insett att jag inte längre skriver så mycket om hur det är att vara au pair, utan mer om hur mitt liv ser ut. Och det beror på att vara au pair har blivit så naturligt, det är så mitt liv ser ut. Därför kommer jag från och med nu sluta känna att jag måste skriva inlägg som handlar om hur man på bästa sätt förbereder sig för att åka som au pair, eller hur man tacklar problem med värdfamiljen eller sånt. Jag kommer att skriva vad jag känner för, vare sig det är ett inlägg om hemlängtan, vad jag gjort i helgen eller hur det gick på gymmet idag. Jag har alltid sett på den här bloggen som min au pair-bogg. Från och med nu ser jag på den som min blogg där jag skriver om min vardag och precis vad jag vill!

söndag, november 17, 2013

SUNDAY MORNING

Har haft en mysig helg som tog slut alldeles för fort! I fredags mötte jag upp Lovisa efter jobbet, kvällen spenderades i soffan med lite gotta och Hunger Games, nu är vi redo inför nästa helgs premiär! Stannade uppe alldeles för länge, precis som man ska göra på en sleep over, och så blev vi väckta på lördag morgon av en super excited liten E som skulle ha sin första fiol-recital! Jag och Lovisa klämde in ett TBT-pass på gymmet innan vi följde med min värdfamilj och kollade på E som (lätt) var den bästa av de som, precis som henne, började spela för två månader sedan. Stolt man kände sig då!

Sedan tog vi en mysig promenad runt Queen Anne, fikade och jag bokade en massagetid under thanksgiving-veckan. Har tänkt träna stenhårt så ser fram emot den! Sedan åkte vi ner till downtown, kikade runt i affärerna och gick hem med en påse innehållande en svart festlig topp och en fin svart kjol. Vi åt middag och gick sedan på bio (IGEN! Har en känsla av att det bli mycket sånt den här vintern då vi aldrig kommer på något bättre att göra när vi är nere i downtown), vi såg 12 Years A Slave, bättre än förra helgens bio men liiite utdragen enligt mig och väldigt obehaglig. Rörande.

Vi skiljdes åt, åkte hem och sov i 11 timmar. Så idag är jag utvilad och fylld med energi. Ska träffa Sanna om en stund och sedan jobbar jag ikväll.
Snygga, svettiga tjejer som vill bli starka

torsdag, november 14, 2013

NEW RUNNING SHOES

Har alltså spanat in ett par nya löparskor i flera månader, ett par asics, kayano-serien, 19. Men tänkte hela tiden att jag har ju faktiskt ett par riktigt bra löparskor som jag trivs bra i. Jag behöver inte dessa än, för mycket pengar. Jag borde prioritera ett par nya gymskor istället. Men så upptäckte jag i förrgår att mina nuvarande Reeboks slitits upp i hälarna som alla löparskor gör till slut. Så nu sitter jag här med en blåsa på hälen.

Det var ju då som ödet när jag först hittar ett par asbra gymskor på Nordstrom Rack igår, men kändes inte helt rätt så köpte dem inte. Sedan går vi in på Nordström och vad står inte då där och stirrar på mig med en röd liten Sale-tag på sig. JO PRECIS EXAKT DE KAYANO19-ASICSARNA JAG HAR KOLLAT PÅ. Till och med rätt färg!! Vad är oddsen liksom!? Visst, 20 har ju kommit ut nu, men kikade på dem och skillnaden var inte ens synbar. De satt som ett smäck, kostade 50 dollar mindre än beräknat och jag kunde helt enkelt inte säga nej till dem. Så nu sitter dom där, på fossingarna, och jag ser fram emot att få testa dem under mina intervaller i slutet av gympasset idag. Skulle hest velat ta en springtur direkt, men känns dumt att utmana ödet med mina redan existerande skavsår.

Det var väl den stora grejen som hände igår. Jobbade på morgonen, gick till gymmet och dödade mina ben och rumpa med Sarah, skypade en snabbis med mamma, duschade, hade lunch, skypade med Maja, hämtade A på skolan. Vi hade snack och spelade spel. E kom hem och vi målade. Vänner kom över på middag, sedan stack jag ner till downtown och träffade Tess och Lovisa.

Idag har jag jobbat morgonen, degat framför datorn och nu har jag kämpat mig igenom den omotiverade känslan och ska gå till gymmet. Vad resten av dagen består av återstår att se!

tisdag, november 12, 2013

NEW HEADER

Idag har jag jobbat på morgonen sedan under min lediga tid skypat med syrran, tagit en långpromenad, gjort den nya headern här på blogget (hur lång tid kan något sådant ta egentligen!? AS LÅNG TID!! Och så svårt att välja bilder av alla de tusentals jag har!) när jag började jobba igen hämtade jag E på skolan, åt snack och läste med henne innan min värdpappa tog henne på fiol. En väldigt kort tisdag i jämförelse med när jag brukar köra A till kören. Det var ganska skönt för det innebar att jag för en gångs skull kunde gå på mitt favorit body pump-pass på kvällen! Tisdag kvällarna har den bästa läraren och det bästa av allt, Sarah är alltid där! Mycket roligare när man har någon att snacka med mellan seten.

Nu är det duschen som gäller och sedan sängen. Den här dagen har bara sprungit förbi, hoppas resten av veckan gör det också för nu räknar jag ner på allvar. 1 månad kvar imorgon. Åh vad jag saknar er!!

söndag, november 10, 2013

MOVIE WEEKEND

Jag har haft en ganska lugn helg med mycket film, så mysigt nu när det börjar bli kallt och mörkt tidigt. I fredags åkte jag och Sarah till Sanna och hade en mysig filmkväll tillsammans, vi såg We're the Millers. Hade en orolig sömn den natten och vaknade långt före mitt alarm med halsont och träningsvärk så jag trodde jag inte skulle kunna ta mig upp ur sängen. Lyckades rulla mig ur på något sätt, men var lite ledsen att jag fått ont i halsen igen och var tvungen att hoppa över TBTn. Latade mig i sängen ett bra tag innan jag kände att det var dags att rycka upp mig, äta frukost och fixa till mig lite för att se piggare ut.

Sedan åkte jag ner till downtown med Sarah. Vi mötte upp Lovisa och Abbe och sedan Sanna. Det blev lite shopping, en liten väska på hm, min finaste bh någonsin på Victoria's Secret, nya lurar från Skullcandy, lite hemliga julklappar och annat smått och gott. Har insett att jag inte har råd att åka till LA om två veckor pga för mycket utgifter på senaste tiden, allt ifrån visumavgift till sjukhusräkningar och roliga resor. Sånt som händer när man inte har den största inkomsten som au pair, men känns så surt när jag har jättemånga dagar ledigt och jag har ingen stor resa inplanerad då. Det känns fel. För också som au pair, så fort man har några dagar ledigt är det resa som gäller, direkt! Men jag ska göra det bästa av situationen, var ändå mitt eget val att inte följa med till San Diego då jag känner att jag sett allting där och kommer ha roligare att vara i Seattle. Kunna göra vad jag vill hela dagarna och speciellt, fokusera på packning vilket mer än ett par dagar kommer att spenderas med om jag känner mgi själv rätt. Det är ju inte bara lite saker som ska packas heller.

I alla fall bestämde jag mig därför i helgen att jag kunde unna mig själv lite shopping för fredagens lön. På eftermiddagen kom Torun och en tjej som jag inte träffat förut och även Lotta. Vi åt thai-middag tills vi nästan sprack och tog en tur på Nordstrom innan vi avslutade kvällen på bio med en urdålig film som vi slutade med att bara skratta åt. Carrie hette den. Mådde piss när det äntligen var dags att få åka hem och lägga sig och jag somnade direkt.

Hade planerat att f sova ut på söndagen, men vaknade när de andra i familjen bröjade äta frukost. Brukar kunna somna om men idag gick det inte. Så bestämde mig för att ligga kvar i sängen en stund till och bara vila, såg på senaste avsnittet av Vampire Diaries och sedan hade jag frukost. Efter det gick jag till Sarah. Vi badade hot tub och sedan hyrde vi film och såg på den, White House Down, Den var bra men Olympus Has Fallen var bättre, trots att Channing Tatum inte var med i den vilket var höjdaren i den vi såg idag! Efter det gick jag hem och strax efter började jag jobba. Nu har jag nattat tjejerna och sitter här. Känner mig trött och inte etthundra än, men definitivt bättre än igår. Blir nog en till vilodag imorgon vilket passar bra då jag har en tiotimmars dag framför mig då det är Veterans Day här i USA imorgon och tjejerna är lediga från skolan. Undra vad vi vill hitta på då, kommer nog att bli roligt! Nu känns soffan lockande. Godnatt Seattle, godmorgon Sverige!

fredag, november 08, 2013

MOTIVATION

Jag var så nära att spendera hela min lediga tid i sängen idag. Hade ingen motivation till någonting alls, trött och ville bara krypa ner under täcket. Jag tillät mig själv att göra det i 90 minuter. Sedan tvingade jag iväg mig själv till gymmet och nu sitter jag här, tusen gånger piggare, ett leende på läpparna och armar som känns som de väger ett ton och skakar så fort jag försöker lyfta dem. Fredagar är min tråkigaste dag på gymmet För det första för att det är just det, fredag. Man är trött efter en veckas jobb och träning. Man har redan träningsvärk på ett eller ett par ställen. Jag som kör riktigt hårt på mina ben hela veckan är typ död i dem speciellt. Och sedan är det min arm-dag. Och jag tycker det är så himla tråkigt att köra armar. Men idag gjord jag det kul! Jag drop settade bröst och tricep tills mina muskler skrek att vi orkar inte lyfta ens ett pound mer nu. Det gjorde jag tre jäkla gånger, tre olika övningar per muskel varje gång. 4 sets. Sedan ville jag lägga in lite roligt att se fram emot mellan de där tunga gångerna så jag tänkte vad gillar jag att göra som inte är ben och rygg. Slutade med att jag drop settade chins (känns ju inte bara i ryggen, mest i armarna. Typ) tre gånger också. Och avslutade med lite abs. Vips så har det gått över en timme, när jag hade planerat ett 30, max 40 minuter armpass för att hinna med intervaller efteråt. Dealade med mig själv och tiden och körde bara en ynka tabata intervall istället för de tre jag brukar. Gick därifrån och tänkte att det är bättre med en än med ingen alls! Känner du dig också omotiverad till att träna idag? Att läsa några peppande citat brukar hjälpa mig, så här kommer några jag klickade in mig på när jag skulle tagga upp idag!
Småslrattade för mig själv när jag läste denna, love it! Kan störa mig sjukt mycket på folk som använder SQUAT racket till annat än SQUATS. Det finns andra barbells för era curls, deadlifts, rows, whatever. Squat or go home.
Och så avslutade jag med denna, slängde ihop datorn och snörde på mig mina nike


Nu har jag duschat, ska slänga i mig lite mat och sedan ska jag nog promenera och hämta tjejerna idag. Solen lyser jämfört med regn och blåsten vi hade igår. Ikväll ska jag och Sarah till Sanna och mysa, tänk vad kul att det redan är helg igen! Fem veckor kvar, varav fyra är arbetsveckor, innan jag befinner mig på svensk mark igen. SJUKT ELLER VAD!?


torsdag, november 07, 2013

WASHINGTON DC

Det här skrev jag alltså efter jag kommit hem från Washington DC:

Ännu  en fantastiskt resa här i USA är gjord, och jag är hemma i Seattlet igen. Döds trött! Gjorde en så kalad "red eye" i torsdag och flög hela natten, tre timmar försvann när vi bytte tidszon och vi var alla trötta och rödögda när vi landade i Baltimore på fredag morgonen.Vid halv 2-tiden befann vi oss i DC och gick runt lite där. Några gick på museum, jag och Lovisa tog en taxi till Georgetown och strosade runt bland alla mysiga hus där. Blev också lite shopping, en ny jacka bland annat vilket var perfekt för jackan jag hade tagit med mig var alldeles för varm!

Efter ett tag kom resten av gänget dit och vi var där nån timme innan det var dags att åka tillbaks till Baltimore där vi bodde på ett hostel igen. Vi hade middag där vid hamnen, så mysigt, men åh vilka trötta tjejer som gick och la sig klockan halv 11 i hostel-sängen, bara för att vakna av larmet igen klockan 05.30 på morgonen (2.30 Seattle tid, HERREGUD). Vi skulle ta oss till hotellet där weekend classen var, åt frukost och hade ite genomgång där innan den guidade bussturen till DC drog igång. Och vilken bra tur!! Vi var borta verkligen hela dagen och fick se allt! Det enda jag känner att jag hade velat se var några museum, men sånt måste man ju ha ett par dagar på sig om man ska se.

Vi åkte runt hela dagen och fick göra många stopp och gå ut och fotografera, så här kommer en jättestor bildbomb från både fredagen och lördagen, och låter på så vis bilderna tala för sig själva vad vi fick se och göra!

Söndagen spenderade vi i klassrum. Hade tre stycken klasser som inte var så speciellt bra utan bara tidsfördriv. Väldigt lättförtjänta credits i alla fall! 40 timmar gjorda bara sådär. Nämnde jag att vi var trött också? Vi åkte i ala fall direkt till flygplatsen efteråt och Madde lyckades ta sig igenom kontrollen utan pass, utan problem, så skönt! (Hon fixade ett nytt pass på svenska ambassaden på fredagen, men har itne ftt det än). Flygresan hem var hemskt hemskt jobbig och tråkig med försenade flyg och trångt och varmt och kallt och bara usch! Var så skönt att bli upplockad på flygplatsen av Sarahs pojkvän och bli avsläppt utanför dörre, guld värt! Tio minuter senare snarkade jag i sängen, men med ett leende på läpparna från en intensiv men otroligt rolig helg med fantastiska vänner.

Här kommer en bildbomb fårn allihopa, massvis med bilder i all möjlig ordning Orkade inte sortera, enjoy!