måndag, december 30, 2013

SWEDEN PART 1

Klockan är halv 6 på morgonen här i Seattle och jag har varit vaken ett tag, kan inte somna om. Så himla jobbigt att vara jet laged! När jag åkte till Sverige låg jag vaken en hel natt utan att kunna somna. Igår var jag jättetrött hela dagen och när jag äntligen fick gå och lägga mig somnade jag som en stock, bara av att vakna endast 8 timmar senare, förstår inte varför jag inte kunde sova längre än så. Men kanske inte så konstigt med tanke på att klockan är 3 på eftermiddagen hemma i Sverige, så jag borde verkligen inte ligga och sova just nu, haha..

Om jag ändp ska ligga vaken och stirra upp i taket tänkte jag att jag istället kan göra lite nytta och uppdatera er lite om min Sverige-resa. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva dock, känns lite smådrygt att gå igenom varje dag detaljerat, så jag drar en liten snabbspolning över mina dagar där.

Anlända på lördag kväll svensk tid och bkev varmt välkomnad av syster Moa med hennes pojkvän Lucas på Arlanda. Jag var dödtrött, men åh så otorligt glad att äntligen få krama om min lillasyster. Det tog en timme, sedan kändes det som om vi aldrig varit ifrån varandra, precis som det var när vi sågs sist, för ett år sedan. Vi åkte hem till Lucas i Västerås, det första jag gjore var att köpa en kebabrulle att trycka i mig. Nå så jävust gott, mmmm!! Det blev ganska fort sängdags.

Det här öåter säkert jättekonstigt,  men något som jag har saknat mest av allt i mat-väg från Sverige är svneskt bröd, limpa, tekakor, bregott och hushållsost! Här o USA finns bara äckligt bröd, smöret är jättekonstigt och står framme i rumstemperatur dygnet runt eller så har man som vi har, smör gjort på yogurt, och osten går inte ens att jämföra med svensk god hushållsost. Så frukostarna jag åt i Sverige tyckte jag var helt fantastiska!

Så efter en fantastisk frukost framför julkalendern begav vi oss in till stan där vi spenderade några timmar, köpte sista julklapparna och sånt. Det var så otroligt konstigt att höra svenska runt omkring sig. Det låter ju jättekonstigt att det var konstigt. Men ja gkunde inte sluta reagera på det, kunde inte sluta tycka att det var jättefel och att det lät fel, fel fel fel. I ungefär tre dagar, sedan hade ajg vant mig vid det med.

Vi åt jättegod middag på stan innan vi gick på bio och såg The Hobbit 2, jätteroligt! Filmen var också bra, men jag tycker precis som jag tyckte efter att ha sett första, att de har dragit ut på den alldeles för överdrivet mycket. Göra tre filmer av en normal bok liksom. Visst, det är jättekul att allt från boken är med, men det är så mycket de har lagt till och överutvecklat, bara för att det ska bli mer tid, fler filmer för att kläma ut mer pengar från oss. Och jag förstår verkligen inte hur tredje filmen kommer att se ut eftersom det i boken inte är mycket kvar nu.

Anyway, den natten sov jag inte en minut. Låg verkligen klarvaken och försökte underhålla mig själv, jättedrygt. Var en lättnad när Lucas klocka ringde han gick till jobet och jag och Moa tog en promenad innan frukost. Sedan kom ett jättehemskt telefonsamtal från mamma som blivit avprejad från vägen påväg ner för att hämta mig. Som tur var så var hon oskadd, däremot inte bilen. Modig som hon är satte hon sig direkt i en hyrbil och begav sig söderut för att hämta mig. Under tiden tog jago ch Moa bussen till Uppsala där hon tog tåget hem till Norrland, medans jag fick sitta och vänta på mamma ett tag innan hon kom och hämtade upp mig. Vi bilade till Stockholm, en trött Malin resulterade i en middag på hotellet och sänggående klockan 8, haha!

Vaknade tidigt och var först in på den otroligt goda hotellfrukosten! Sedan var det dags att åka till amerikanska ambassaden, var lite nervös, men det hade jag inte behövt då det visade sig att jag inte ens hade behövt åka in dit utan det hade räckt om jag bara skickat mitt pass med posten. Var aldrig någon fråga om jag skulle få frönya det eller inte. Eftersom det gick mycket snabbar eän vi trott var vi tidigt på väg hem till lilla Lugnvik igen. Vi passade på att stanna i Birsta, gå på IKEA och handla all mat jag ville ha på ICA MAXI hehe. En timme senare svängde vi in i Lugnvik och jag fick krama om Pappa och efter 1,5 år åter igen gå in i vårt hus. Hur kändes det? Det fortsätter jag skriva om i nästa inlägg för nu är det snart dags att kliva upp och gå och jobba!
Jag och min älskade lillasyster
Jag och mamma hade tydligen en fripassagerare i bilen på vägen hem
Här är den skyldige! Sa jag att jag hade mycket packning eller?

lördag, december 28, 2013

SWEET HOME SEATTLE

Jag vill tacka er trogna läsare som har varit in hit och kikat varje dag de senaste två veckorna och kanske hoppats på en liten uppdatering från Sverige. Det hade jag också hoppats på, men tiden räckte helt enkelt inte till och att jag inte hade datorn med mig gjorde det inte lättare.

Jag kan också meddela att jag nu är hemma i Seattle igen efter en 27 timmar lång resa.. Min semester i Sverige över jul har varit helt fantastiskt. Kunde inte blivit bättre, har haft jättekul, varje dag! Just nu har jag noll ork och lust att skriva mer om det. Jag är jet laged och har missat i stort sett en hel natts sömn. Men som jag brukar säga, sova kan man göra i graven.

Ska mysa med mina små tjejer som jag saknat så mycket när de kommer hem om ett tag, sedan ska jag se på bio med Lovisa i downtown, äkta Jennifer Lawrence-fans som vi är ska vi se American Hustle. Att klockan sen är 4 på natten i Sverige, och alltså i min kropp, när bion börjar är en annan sak, ska bli spännande att se om jag kommer orka vara vaken. Men är lite mer orolig att jag kommer börja grina när jag kramar om Lovisa, det är så typiskt mig som aldrig grinar i vanliga fall. Men när jag är trött och slut är det en annan femma, då är jag alltid nära till tårarna. Och just nu är jag utmattad! Men som vanligt, yolo!!
Det bästa med hela resan

fredag, december 13, 2013

LET THE VACATION BEGIN

Jag vet liksom inte riktigt vart jag ska ta vägen just nu. Väskorna är packade till bristningsgränsen och jag är jättenervös över att det ska bli strul med dem, men nu är det som det är och jag kan inte ändra det. Jag har alla papper fixade, hoppas jag, men nu är det för sent att ordna med det. Allt är klart helt enkelt, och det enda jag gör nu är att sitter och väntar på att tiden ska gå. Nu är det mindre än en timme kvar tills Lotta kommer och hämtar upp mig. Det känns så overkligt. På ett sätt vill jag att tiden bara ska försvinna nu så jag kan få åka, på ett annat sätt är jag så jäkla nervös över allting från flyget till att komma hem, mitt ambassadbesök och att komma tillbaks hit igen att jag vet inte om jag riktigt vill att tiden för avfärd faktiskt ska komma. Mår lite illa och har ingen hungerkänsla, min mage är full av fjärilar och jag har svårt att sitta still. Nu stänger jag av datorn och kanske gör mig en macka eller nåt att äta ifall jag bli hungrig om ett tag. Jag vet inte, bara gå runt i huset och vänta på att tiden ska gå. Vilken den kommer göra, alldeles för fort. Datorn lämnar jag hemma på denna resa, så vi får se hur mycket bloggande det blir. Ska snylta på syrrans datorn hade jag tänkt, men frågan är om jag kommer ha någon tid över till att sitta vid den, jag har så mycket planerat, så mycket jag vill göra! Så vi hörs när vi hörs. På återseende Seattle, snart befinner jag mig i Svea rike igen. Tack och hej!

torsdag, december 12, 2013

SWEDEN, HERE I COME

Idag är det "dan före dan" för mig, för imorgon åker jag till Sverige!! Jag kan inte fatta att den här dagen äntligen är här. Det känns som jag har spenderat de senaste veckorna med att enbart räkna ner dagar, timmar, minuter fram tills det här. Och nu är jag äntligen här, imorgon åker jag hem till Sverige för en två veckors semester över jul.

Hemma, det är så sjukt att säga det. För jag är ju hemma nu, men imorgon ska jag åka hem. Och jag säger hela tiden att när jag kommer hem i slutet av december då ska bla bla bla. Men jag säger också när jag kommer hem över jul då ska jag bla bla bla.

Det är bara så sjukt alltihop, men sjukast av allt är att jag åker till Sverige imorgon, HEM till det hemmet jag har växt upp i. Till min familj, min släkt, mina vänner. Jag kan inte förklara hur mycket jag längtar, hur otroligt mycket jag har sett fram emot det här!! Det är som att hela jag nästan spricker nu för att jag är så himla exalterad, uppspelt, längtansfull. Jag ska åka hem, krama om min familj som jag inte träffat på ett år, min släkt och mina vänner som jag inte träffat på ett och ett halv år. Jag ska faktiskt gå in i huset hemma, öppna vår svenska kyl, sitta i vår soffa med mina familj, gå och lägga mig i min säng i mitt sovrum där borta i Sverige, där hemma.

Det går verkligen inte att förklara hur det känns för mig just nu, vad som rör sig i huvudet, hur det känns som en hel hög med fjärilar i min mage. Just nu existerar bara en sak och det är att om exakt 25 timmar kommer Lotta skjutsa mig till flygplatsen, klockan 4.04 pm PST lyfter mitt plan. Jag mellanlandar efter nästan tio timmar i Paris där jag får vänta flera timmar innan jag äntligen landar på Svensk mark i Arlanda kl 18.30 svensk jävla tid (nio timmar tidigare i min kropp!), där blir jag upplockad av älskade lillasyster med pojkvän för att spendera de två första nätterna i Västerås.

Det ögonblicket, när jag får krama om Moa, ingen kan förstå hur jag känner när jag tänker på det, när jag längtar efter det. Ingen, förutom möjligen en person.
Ett år sedan vi kramades om på flygplatsen här i Seattle när de kom och hälsa på förra julen. Ett helt jäkla år

måndag, december 09, 2013

CHOIR, LUCIA, FAMILY AND FRIENDS

Jag vill förvarnar redan nu att jag kommer förmodligen inte ha tid att skriva så mycket här i veckan som kommer. Jag har väldigt full upp med saker som ska göras och hinnas med innan jag åker till Sverige på fredag (!!!!). Har i alla fall haft en mysig julhelg. I lördags hade A uppvisning med hennes kör på Seattle Center så vi var där hela familjen och kollade, duktiga tjejer! Sedan promenerade jag ner till downtown och mötte Lovisa, gjorde den sista julhandlingen och gjorde ett litet impulsbesök hos frissan, så skönt. På kvällen gick jag till Lotta och såg film med henne och Sanna.

Igår söndag skypade jag med syrran på morgonen och vi längtar ihjäl oss tillsammans tills på lördag kväll svensk tid  då vi äntligen får krama om varandra igen! vi pratade julklappar och planerade lite. Sedan åkte jag till Nordic Heritage Museum med min värdfamilj där tjejerna hade lucia-tåg med resten av eleverna från svenska skolan. Så fint och otroligt mysigt!! Sanna var också där med hennes värdfamilj så hängde med henne ett tag sedan gick jag runt på olika pysselstationer med tjejerna. Min värdföräldrar åkte hem och jag tog tjejerna till en lekpark ett tag innan det var dags för oss att också åka hem. På kvällen kom Lovisa, Sanna och Lotta över. Vi åt middag och sedan spelade vi kort och hade hur kul som helst, härligt avslut på en härlig helg!

Idag har jag jobbat som vanligt, nu ska jag skypa med mamma och sen ska jag på TBT-klass på gymmet. I eftermiddag har E ballet och vi ska försöka spendera så mycket tid som möjligt innan det med att jobba på tjejernas pepparkakshus. Det var en update från mig, vi får se när nästa blir men definitivt innan jag åker på fredag!

fredag, december 06, 2013

FREDAGSFYS BECOMES FREDAGSMYS

Det var längesedan det var såhär skönt att gå och lägga sig i sängen. Ikväll har jag efter två veckor vila ÄNTLIGEN kunnat gå till gymmet och lyfta lite lätt!! (Betoning på lätt) Så otroligt skönt var det, och kul! Jag är så less på att vila dag ut och dag in, så nu blir det en veckas träning innan semester. Kan verkligen känna att jag inte rört mycket på mig de senaste två veckorna. Jag är en sån som snabbt kan lägga på mig lite vikt om jag äter dåligt och inte tränar, och det är precis vad ajg gjort de två senaste veckorna, ätit dåligt och inte tränat. Så det känns. Också att jag inte alls kände mig lika stark som jag gjorde sist, men det var också väntat. Nu är jag taggad på att köra för fullt när jag kommer tillbaks vid nyår! Idag blev det bara lite basics, fokus på stora muskelgrupper, ben och rygg, lite cardio. Lär bli så den kommande veckan också.

Jag tror inte jag skrev det här på bloggen, i Hanukka-present av mina värdföräldrar fick jag bland annat ett FitBit-band, så just nu nördar jag ihjäl mig med det. Trackar allt jag gör, från hur många steg jag tar per dag, till hur många kalorier jag "bränner" (litar inte på sånt riktigt) och hur mycket jag sover/vaknar/är orolig per natt. As kul, jättebra present!!

Under dagen idag fortsatte jag med det jag påbörjade med tjejerna igår, baka pepparkakshus! Hela nedervåningen luktar pepparkakor, mmmm så gott. (Ni vill inte veta hur mycket deg jag inte kunnat motstå att trycka i mig..) Mitt projekt, som jag fortfarande håller hemligt tills jag med gott samvete kan säga att jag har lyckats, går faktiskt bra än så länge. Men inte kommit till det svåraste än.

Sedan så hade tjejerna gymnastik idag så jag satt två timmar på en bänk och kollade på dem. Min rumpa kändes platt efteråt, men det är så kul att se hur duktig de och alla andra barn är! Igår kväll åkte jag ner till downtown och träffade Lovisa. Det är väl typ det jag har gjort de två senaste dagarna. Nu ska jag avsluta mitt fredagsfys med lite fredagsmys framför dagens avsnitt av den svenska julkalendern, verkar sådär helt ok kul och ger mycket julkänsla! Har en helg fylld med aktiviteter av olika slag framför mig, så tills vi hörs igen, godnatt Seattle och godmorgon Sverige

onsdag, december 04, 2013

ICE SKATING

Vad händer, jag har inte bloggat sedan i lördags, varför det? Jo, min dator gör sina sista månader nu känns det som. Eller så är det Google Chrome som behöver nån update. Senaste månaden har min dator jävlats så sjukt mycket. För två veckor sedan kunde jag inte öppna Facebook-sidan, kom bara upp felmeddelande. Några dagar senare när fungerar det helt plötslig igen, lika plötsligt som det slutade fungera. Förra veckan hände precis samma sak med Swefilmer och denna vecka med Blogger. Så sjukt konstigt!! Datorn har varit förskräckligt seg över lag, men det löste jag med igår genom att ta fram dammsugaren! Jajjamen, ni hörde rätt. Hade samma problem för över ett år sedan, efter lite damsugning av fläkten var det som att jag fick en ny dator, mycket snabbare, inte lika högljud och framför allt inte lika varm! Igår gjorde jag det igen och nu fungerar den hur bra som helst! Har inte hagft något problem med Chroome heller än så länge, så hoppas på att det ska fortsätta så.

Det har inte hänt något speciellt i veckan, orkar itne skriva vad jag gjort på dagarna. Jag har firat Hanukka på kvällarna med min värdfamilj, det är mysigt! Jag har promenerat i det fina (men kalla) vädret som Seattle har levererat, har varit en väldigt bra höst än så länge.Var riktigt dålig i början, men nu är den jättefin. Eller är det vinter nu? Jag har noll koll, vintern här är som en lång  lång höst och sen hel plötsligt är det vår och två veckor senare sommar! Är på bättringsvägen med min sjukdom, men inte kunnat träna än. Jag har skypat. Det var väl allt i stora drag.

Idag har varit en busy day. Hade tjejerna på morgonen och vi hann med allt som skulle göras, inklusive fiol-spelande och fick till och med iväg oss på en promenad till skolan, så skönt. Jag promenerade hem, gjorde tvätt och allt sånt, skypade med familjen och hade lunch, sedan gick jag till affären och köpte ingredienser til pepparkaksdeg, vilket jag sedan rörde ihop. Den ligger nu i kylen och väntar på tre glada tjejer som är astaggade på att göra fina pepparkakshus imorgon, wihoo!! Min lila tradition jag skapat med tjejerna, andra året i rad, hoppas de håller igång den även när jag inte längre är här, det är så kul och mysigt.

Sedan var det dags att hämta A och en kompis på skolan. Jag tog dem till Seattle Center där julfestival är i full rulle.Vi åkte skridskor på isrinken där, DET är verkligen julkänsla och så amerikanskt det kan bli med fint pynt, urdålig is med ännu sämre skridskoåkare, försäljning av popcorn och varm choklad. Vi hade en så himla bra eftermiddag, jättekul att få åka och A har blivit så duktig. Sedan var det middag hemma och nu har jag spenderat 2 timmar med att skissa på ett eventuellt projekt till pepparkakshus-bygget imorgon. Fick en så himla rolig idé som jag skulle vilja göra, men jag vettetusan om jag har tagit mig vatten över huvudet. Det återstår att se imorgon då jag sätter min ritning på prov! Tur att jag gjorde en dubbel sats deg.
(Enda bilden jag tog med bara A på, vill inte lägga ut bilder på andra barn utan tillåtelse)