tisdag, juni 23, 2015

SICK LEAVE LIFE

Idag är förhoppningsvis min sista vilodag, för imorgon ska jag på återbesök hos läkaren och då hoppas jag (kan inte tänka mig något annat) att jag ska få klartecken att få börja jobba igen på torsdag. Jag är så otroligt less på att sitta hemma hela dagarna nu. Igår tog jag en riktigt lång promenad för att känna litegrann i kroppen hur jag mår egentligen. Det är så lätt när man ligger hemma och vila att säga att man mår så bra och är redo att börja jobba igen, men sedan när man väl börjar så märker man att man inte alls är så pigg som man trodde. Jag kände i alla fall efter promenaden att jag mådde hur bra som helst, lite hosta sådär men absolut inget farligt, gick och åt lunch med alla på buffén och kände verkligen att jag var tillbaks, att jag mådde bra och kände mig frisk och som vanligt igen. Så härlig känsla! Kändes därför mindre kul att gå tillbaks upp till min lägenhet när alla andra gick och fortsatte jobba igen..

Idag kände jag att jag inte klarade en dag till i lägenheten utan Frida var ledig så hon, jag och Calle har varit på stranden idag. Så skönt att komma bort från Bahia en sväng, vara lite social och steka i den otroliga värmen vi har just nu! Nu ser jag ut som en bränd tomat. Har hört att man ska vara försiktig i solen när man äter vissa typer av antibiotika, men har inte hittat nån infomration om det när det gäller den sorten jag äter, men kanske att jag är lite extra känslig mot solen ändå med tanke på hur mitt ansikte ser ut just nu.

Vad har jag då gjort den senaste veckan sedan jag kom hem från sjukhuset. Jo jag har varit så deprimerad och uttråkad så jag finner inte ord. Är glad att jag ändå känt mig tillräckligt pigg för att vara uppe och greja på litegrann i alla fall, har umgåts lite på kvällarna, ätit middagar och så. Har inte varit helt isolerad, men större delen av tiden har jag spenderat i soffan med ett pussel på 1500 bitar med podcast i öronen eller på balkongen med en bok. Det har varit bra att jag verkligen vilat, tror jag behövde den där tillsägelsen från doktorn att jag faktiskt inte fick jobba på en vecka för annars om jag känner mig själv rätt så tror jag att jag hade varit upp och igång alldeles för tidigt och för mycket för mitt egna bästa faktiskt. Nu har jag verkligen vilat och jag känner mig verkligen pigg igen. Så nu hoppas jag bara att få en bekräftelse på det imorgon hos läkaren! Men jag ska faktiskt tjuvstarta min jobbvecka redan ikväll för jag känner att jag faktiskt klarar det och det handlar bara om ca en timme, knappt det. Kan inte hålla mig borta helt enkelt.

Något annat kul som jag gjort medans jag varit sjuk är att jag planerat mina två veckors semester som jag har med start den 22 juli. Har bokat alla biljetter osv så nu är det bestämt att den 22 juli åker jag till Sverige, landar på Arlanda på kvällen så tar nattågen hem till Kramfors där jag stannar en vecka fram till fredagen den 31 juli då jag tar tåget ner till Arlanda igen för att flyga till Berlin där jag kommer att möta upp Sarah som kommer med flyget från Schweiz och sedan ska vi bo hos Annalena i Berlin fram till tisdagen den 4e augusti då jag åker tillbaks till Gran Canaria och sedan börjar jobba igen på torsdag den 6e. Är så taggad, speciellt inför att äntligen åka och hälsa på Annalena i Tyskland, har pratat om det så länge och nu händer det äntligen! Men det ska faktiskt också bli kul att komma till Sverige en sväng, även fast det inte alls var längesedan jag var där så ska det bli kul. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det ska vara perfekt sommarväder just den veckan. Det är lite speciellt att bo i ett land där det är utlandsvärme varje dag, sommar året runt liksom, man uppskattar det inte på samma sätt och hur man än vrider och vänder på det så är det inte som den svenska sommaren. Det är något speciellt med sommar i Sverige.

Nu måste jag gå, ska äta middag på buffén som vanligt innan kvällsjobb. Hade tänkt lägga upp en fin bild här på mitt vackra pussel som nästan är klart, men det hinner jag inte. Det är en stor världskarta i alla fall, som inte får plats på vårt soffbord utan har fått burit över grannens bord och byggt vidare på det. Får bli nästa gång, då är jag nog klar. Blir lite fina bilder på mig och mina favorit-tjejer som jag får träffa om bara 5,5 veckor, HUR GALET!?

torsdag, juni 18, 2015

PNEUMONIA

Jag har spenderat de senaste dagarna i en sjukhussäng som jag nu fått byta ut mot min egna säng. Jag har fått lunginflammation. Skrev ett inlägg i måndags men som jag inte kunde publicera pga dålig WiFi, så jag gör helt enkelt så att jag publicerar det nu istället, rakt av.

I skrivandes stund befinner jag mig i en sjukhussäng på ett sjukhus här på Gran Canaria som har världens sämsta WiFi så oddsen att jag kommer kunna publicera det här nu är ganska små utan det blir nog när jag får komma hem, när nu det blir. Jag har fått lunginflammaion. Har varit förkyld i snart två veckor nu ju och den gångna veckan har jag inte direkt tagit det lugnt och vilat utan tvärtom har jag haft fullt upp hela dagarna, festat och varit på äventyr. Så antar att jag får skylla mig själv lite, man måste vila för att bli frisk men det finns inget värre än att ligga hemma och vila, jag vill inte ta det lugnt.

I måndags för en vecka sedan fick vi två nya kollegor till teamet, varav en ska jobba i Bamseklubben, så vi gick ut och åt middag ett stort gäng för att umgås och välkomna dem. Så gott att äta en stor oxfilé och potatis, MUMS! I tisdags blev det som vanligt utgång, tog det ändå relativt lugnt eftersom jag var förkyld fortfarande men hostan brukar alltid hålla i sig och vara riktigt jobbig när jag är förkyld på grund av min astma.

I onsdags var jag ledig så då åkte jag till stranden med Merete och en spansk vän, spelade lite fotboll på stranden och hade det mys. På kvällen åkte nästan hela teamet till Maspalomas Dunes vilket är som en liten öken. Det är sanddyner som sedan övergår till en strand, ett stort område dit sand har blåst ända från Sahara öknen i Afrika. Det är häftigt och riktigt vackert där. Vi klättrade upp på en sanddyna, hade picknick, drack vin och såg solen gå ner. Jag hade förberett lite lekar och samarbetsövningar som vi körde, sån härlig kväll! Vi var där riktigt sent, låg och tittade på stjärnorna och bara hade det bra.

I torsdags var jag också ledig och då åkte jag och Signe iväg på en roadtrip upp i bergen till den högst belägna byn på hela ön, Artenara, där vi gjorde en hike på 7-8 km. Återigen, det här med att vila är inte riktigt min grej. Det var fantastiskt vackert och värt varenda hostning! Låter bilderna tala för sig själva.

På kvällen hade vi taco och filmmys med Frida och Josefin. Så var det fredag och partylivet lockade återigen. Vi var ett par partysugna trogna som improviserade ihop lite beerpong och stannade ute alldeles för sent. Det är stor skillnad att gå ut mitt i veckan mot för helgen här. På veckodagarna är det mest turister som är ute och inte så packat med tanke på att det är lågsäsong. På helgerna myllrar det av locals, och spanjorerna vet hur man festar minst sagt.

Det blev inte många timmars sömn men jag var ändå pigg när klockan ringde på lördagsmorgonen och hade inga problem med att gå upp och jobba. Dock hade jag lite ont i vänster sida av bröstet, men å andra sidan hade jag ont i benen, fötterna och armarna också från allt dansande antog jag. På eftermiddagen satt dock värken kvar och det gjorde ondare när jag hostade eller andades djupt. Men på kvällen stod Moonlight Cinema på schemat, en jättemysig utomhus bio här på Gran Canaria där man sitter i små tvåsitssoffor och har mysiga kuddar och täcken och kan beställa in både mat och snacks som de serverar under filmen. Vi var ett gäng som såg The Theory of Everything, jag trodde jag skulle somna efter 5 minuter men filmen var så otroligt bra att jag höll mig vaken hela filmen ut (det och coca cola och popcorn), vilket är ovanligt för mig, jag brukar somna. Dock blev min hosta bara värre och det började göra riktigt ont i vänster sida. Kände att nånting inte var rätt så sa att om det inte var bättre dagen efter skulle jag åka till läkaren och kolla upp det.

Jag kommer ihåg hur jag vaknade flera gånger under natten och funderade allvarligt på att åka in till akuten. Men jag höll ut till morgonen och tänkte att jag kunde åka till läkaren på eftermiddagen när det inte var så mycket att göra på jobbet. Jag stod dock bara ut ut en halvtimme, sedan klarade jag det inte mer utan fick skjuts till akuten där jag blev väl omhändertagen. Hade mina tvivel på sjukvård i Spanien, men jag är på ett privatsjukhus där det finns skandinaviska tolkar och alltså jag blev glatt överraskad att allt gick så snabbt. Kan inte ha tagit mer än 30 minuter från det att jag kom till jag blivit undersökt av en läkare och gjort en lungröntgen och fått konstaterat att jag hade lunginflammation i vänster lunga. Jag fick själv se röntgenbilderna och till och med jag som inte vet nånting såg att min lunga inte var frisk. Den var typ vit halva lungan och såg konstig ut.
Fick behandling och göra provtagningar direkt.

Sedan dess har jag fått medicin och syrgas och dropp med antibiotika och smärtstillande och gud vet vad regelbundet, de väckte mig till och med tidigt imorse när de hörde att jag hostade så mycket så att jag kunde få syrgas med medicin i. Så jag blir väl omhändertagen, serverad mat och haft både läkare och lungspecialist med tolk på besök. Teknikerna var hit och fixade en engelsk kanal åt mig så jag sitter och blir lite allmänbildad med Discovery Channel just nu. Hade besök och fick lite saker hit igår och imorse av bästa Sandra och ikväll kommer Frida och Merete hit och håller mig sällskap efter jobbet. Igår mådde jag inte så bra, sov mest och tyckte allt var jobbigt. Idag mår jag lite bättre så är istället väldigt uttråkad men allt är trots allt bra under omständigheterna.

Jag blev alltså kvar där ända tills igår onsdag, gissa om jag var less då och glad att äntligen få komma hem! Är fortfarande lika uttråkad dock, har ingenting att göra mer än att kolla film och läsa bok. Och såhär ska det vara i minst en vecka, ska på återbesök på onsdag nästa vecka och ta nya röntgenbilder, håller tummarna att jag får börja jobba igen efter det för jag kommer bli tokig av att gå runt här i en hel vecka annars..

söndag, juni 07, 2015

INTENSE WEEK

När jag vaknade upp i morse kändes det som att vakna ur en dvala, jag har nämligen haft feber i två dagar nu men idag mår jag bättre! Inte helt återställd än men tillräckligt för att räkna med att gå till jobbet imorgon. Det var en intensiv vecka med släkten på besök med alldeles för lite sömn, för mycket festande och inte en lugn stund, så min kropp sa till slut ifrån med en rejäl förkylning.
Gran Canaria hade sin egen dag, typ nationaldag, på lördagen så då blev det en liten spontan utgång med Sandra efter lite kortspel och vin med släkten

Men åh, vilken fantastiskt vecka det har varit och så kul med besök! Har fått spendera mycket mer tid med dem än vad jag räknade med, varje kväll har vi ätit middag tillsammans och antingen kollat på nån show eller spelat kort och druckit vin. En dag tog jag med kusinerna till Aqualand och sprang runt där och åkte vattenrutschkanor med dem, så roligt! Känns tomt efter de åkt, men som  alltid skönt att återgå till vardagen.
Jag och Bamse kom och sa hej då innan de åkte, från vänster: Mormor, Moster, kusin Linus och Felix
En av alla vackra solnedgångar från uteplatsen på deras rum

Inte för att den är så mycket lugnare utan åkte direkt iväg på äventyr. I onsdags efter att ha jobbat med arrivals och departures (perfekt för då fick jag säga hej då när de åkte från hotellet) tog vi en av bilarna och så åkte jag, Frida, Jessika och William iväg inåt och uppåt ön för att se solnedgången från Roca Nublo, en utkiksplats högt uppe bland bergen. Vi kom dock iväg alldeles för sent, var stressade för att missa solnedgången och lyckades köra fel precis i slutet så vi kom aldrig hela vägen fram och fick inte se solen gå ner i vattnet, utan istället bakom en klippa.. Sån besvikelse, men får försöka igen en annan gång och vara ute i bättre tid. Vi åt vår picknick på en stenmur istället för en bergstopp, men vi hade lika roligt och mysigt för det!
Man kunde se ända till Teneriffa, vulkanen Tejde
William utmanar ödet vid klippkanten

I torsdags började jag verkligen känna av förkylningen på allvar, men trotsade den ändå för att åka iväg på en lite shoppingtur med Frida efter en fantastiskt härlig jobbdag. Det höll dock inte länge utan orkade bara en liten stund innan min kropp skrek efter sängen och så vaknade jag i fredags och mådde riktigt dålig. Men jag bet ihop och gick till jobbet ändå, vilket gick helt okej fram till lunch men sedan orkade jag inte mer utan tog en riktigt lugn eftermiddag och gick direkt hem efter Bamseparaden och stupade i sängen. Där har jag legat och knaprat ibuprofen och astmaspray i 1,5 dygn och bara klivit upp när jag behövt gå på toa eller ta något att äta. Igår kände jag mig mer död än levande och jag har fått träningsvärk i revbenen efter allt hostande. Men imorse kände jag mig klar i huvudet igen och vaknade av mig själva normal tid vid halv 8 feberfri, så känner mig nästan tillbaks till mig själv igen nu. Har en lugn dag med skype och film nu och så är det back to business imorgon som gäller!

Insåg idag när jag pratade med min familj om flyg och tåg nu inför semestern att jag har varit här på Gran Canaria fler dagar än dagar det är kvar tills jag åker hem på semester nu. Hur galet?! Och snart är det redan dags att önska våra vinterdestinationer, jag vet inte exakt hur jag ska tänka eller vilka jag ska välja men det ser ut att stå mellan Mexico, Egypten, Kap Verde, Thailand eller någon Kanarie ö om jag vill jobba kvar som Bamse, och det vill jag verkligen för jag trivs så bra! Förstår inte var tiden tar vägen, veckorna rullar förbi alldeles för fort.

Har lite andra tankar jag hade velat dela med mig av, men mitt huvud börjar värka av tänkandet nu haha, så det får bli en annan gång. Grattis till alla er där hemma som tagit studenten, speciellt till Annie. Önskar jag kunnat vara där. Hoppas sommaren kommer till er snart nu också, skulle gärna skickat lite av vår värme till er om jag kunnat.
Saknar dig Annie!