tisdag, augusti 20, 2013

SAN DIEGO

Flög alltså ner till San Diego förra tisdagen med tjejerna och Tess för en vecka på ama and dampa camp! De möte upp oss på flygplatsen och vi stannade på en lekplats på vägen hem till Del Mar. När vi kom hem var det i stort sett dags för middag och sedan tog jag med mig Tess på en promenad och visade henne runt i området. Hamnade nere på stranden där det var en konsert och massa folk innan vi gick hem och la oss och sov.

På onsdagen tog jag och Tess en springtur längs stranden, sedan åkte vi alla in till downtown. Jag och Tess stannade på ett mall medans de andra gick på childrens' museum. Shoppade loss och gick sedan till Seaport Village och turistade lite. Jag blev dock väldigt dålig medans vi var där och slutade med att jag låg på toaletten och spydde, så vi fick tyvärr åka hem och jag bara låg och vilade resten av dagen..

Mådde mycket bättre på torsdagen så jag och Tess fick låna en av bilarna och åka till Sea World. Vi hade en jätterolig dag! Det var som väntat svindyrt, det var himla häftigt att se showerna och så, men det är inget jag kommer att göra om igen. Speciellt inte efter vi såg dokumentären Blackfish på lördag kvällen. Hade en jättebra dag i alla fall som vi avslutade på Mission Beach med att spana in livvakterna då de hade en tävling mellan distrikten äta middag och froyo och se solnedgången som tyvärr var bakom molnen varenda kväll..

Fredagsmorgonen inleddes också den av en springtur på stranden som inte kändes liiika tung som första. Sedan tog jag och Tess bilen till La Jolla Shores där vi spenderade förmiddagen med att turvis dö av svett och värme och stundom dö av den underbara känslan av att doppa sig i det lagomt kalla havet. På eftermiddagen följde vi med på häst kapplöpning, vilket var en väldigt speciell upplevelse. Precis som på film är de flesta väldigt rika och alla var fint uppklädda. Vi spelade inte på några hästar utan tittade bara. Det var kul att se när de sprang och slå vad med tjejerna om vilken häst som skulle vinna (alla hahde jättekonstiga och roliga namn), men loppen var över på mindre än 2 minuter, sedan var det en halvtimmes väntan till nästa, så det blev ganska långtråkigt efter ett tag. På kvällen "jobbade" jag med att lägga tjejerna.Kan inte påstå att det kändes som jobb direkt, känns som jag varit ledig hela veckan.

Lördagen var tänkt att spenderas i Balboa Park, men jag och Tess åkte därifrån efter en timme. Det var liksom inte så speciellt om man inte ville gå in på museumen, vilket varken hon eller jag hade någon lust till. Så istället åkte vi till Coronado och gick omkring där och upptäckte ett tag, himla fin strand fanns det där och massa mysiga butiker reatauranger och fik. Vi köpte lunch och sedan åkte vi till en liten strand vid klipporna i La Jolla och var där under molnen dock i två timmar innan det var dags att åka hem. Vi gick ner till klipporna i Del Mar och knäppte lite kort innan middagen. Nattade tjejerna idag igen, sedan åkte jag och Tesspå bio och såg dokumentären Blackfish, sevärd film! Gav mig en helt annan syn på späckhuggare eller djur överhuvudtaget i fångenskap. Har väl alltid vetat att det är jättehemskt, sättet allt går till på, men det här var väldigt hemskt att se, sanningen. Vi var ganska rörda båda två, blev en lite större effekt då vi nyss varit på Sea World bara några dagar före. Och vi sa bda att vi var glada att vi var där innan vi såg filmen annars vet jag inte om jag hade velat gå. Och hade jag gått hade jag bara tänkt på den hela tiden och inte alls njutit av vistelsen. Sea World gör bra saker, men är i grund och botten en vinstindrivande attraktion som inte alltid sätter djuren, människor, allas välbefinnande i första hand. Pengar kommer alltid att gå först, såklart. Vissa saker gör dem bra, men aldrig lika bra som en non-profit organisation.

På söndagen kändes det rätt med en chill dag. Sovmorgon och strandhäng, en promenad och bara ta det lugnt. Kvällen spenderades med att packa. Var orolig att vi inte skulle få plats med allt eftersom vi shoppat, men det gick bra! Kändes tråkigt att veckan var över och det var dags att åka hem och återvända till vardagslivet igen. Men som alltid kändes det skönt när vi väl var hemma igen. Nu ser jag fram emot att få komma tillbaks till lite rutiner! Här kommer massa bilder i oordning!

















































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar