måndag, april 22, 2013

EASTERN WASHINGTON HIKES

Det bästa och värsta med en sån här helg är alla bilder som ska laddas upp! Det är hur många som helst, alla ser i stort sett likadana ut, så då ska man välja ut vilka man ska lägga ut och så ska det laddas och ha sig. Hoppas ni uppskattar dem!!

Roadtripen startade i alla fall på tidig lördag morgon med ett obligatoriskt Starbucks-besök, sedan började den långa bilkörningen. Vi körde igenom regn, upp i bergen och snön, ner på andra sidan genom skog, sedan kom vi fram i öknen, sand och torka. Seriöst, så sjukt att landskapet här är så totalt olika på så kort avstånd., att det verkligen är öken på andra sidan de snötäckta bergen liksom.

Efter ca 3 timmars bilfärd med mycket allsång och letande efter radiokanaler (kommer aldrig mer klaga på Kiss FM, de spelar samma låtar om och om igen, men det är i alla fall inga bondlåtar) var vi framme på första hiken, White Bluffs North. En dessert hike vid Columbia River. Tänkte att det skulle vara det här stuket på hela hiken liksom
 Men så kommer vi till slut fram till öken. Alltså verkligen öken med bara bara sand, inga växter. Och där två sandberg, så sjukt häftigt!! Vi besteg det första, vilket var väldigt underhållande men framförallt så sjukt sandigt. Ingen del av min kropp undkom sanden. Men efter den bestigningen var vi väldigt nöjda med förtsa hiken!
Det första "berget" klättrade vi upp för
Halvvägs uppe
Fick se massa stora, svarta äcklig skalbaggar, men sedan även en orm!

Vidare till nästa, White Bluffs South, vilket var en besvikelse. Fin utsikt och så, men inte mycket till hike. Bra motion att gå uppför var det i alla fall, och en sak är säker, ingenting den här helgen var tråkigt, inte i det här sällskapet!
Första gången när en sån här buske rullade över vägen framför bilen tyckte jag det var huuuur häftigt som helst, precis som på film ju!! Men efter ett tag vande man sig, råkade till och med köra över en liten som blåste upp precis framför mig!

På eftermiddagen åkte vi vidare till en liten by där vi bodde på motell över natten. Vi åt god middag och hade myskväll med massage, gotta och film! Tidig uppstigning morgonen efter, frukost och sedan var det bara att sätta sig bakom ratten igen.
Söndagens första hike var nog den mest kända, Palouse Falls, men också den kortaste hiken. Det var mest parkera bilen, gå ut och kolla på utsikten och vattenfallet, och sedan gå tillbaka. Men så sjukt fint var det!!
Vi åkte vidare ett par timmar, och lite vilse, men vi åkte ändå sjukt lite vilse med tanke på att vi inte hade en fungerande gps eller ens en karta, bara utskrivna färdbeskrivningar, bra jobbat! Den sista hiken hette Ancient Lakes och var en hike bland öken landskap, sjöar och berg. Jättefint och lagom hike.
Hade sjukt tur med vädret, skinande sol båda dagarna, till sista halvtimmen på sista hiken då det började regna och blåsa lite. Har bränt mig i ansiktet, igen, inte lika mycket som sist dock. Men läpparna är typ förstörda efter all torka och sol. Kan som sagt inte fatta att det här landskapet finns tre timmars bilfärd bort från regniga Seattle. Det är en av de bästa sakerna USA jämfört med Sverige, att klimatet här är så sjukt varierande!

Hade i alla fall en väldigt bra helg, kunde inte haft bättre sällskap och hiksen och boendet var högt över förväntan, riktigt häftigt allt vi fått se! Ser fram emot mer av detta i sommar. Har jag sagt att jag älskar att jag bor där jag bor i USA, där sånt här finns bara runt hörnet om skyskraporna?

2 kommentarer: