måndag, mars 04, 2013

WEEKEND

Skriva det här igår kväll och lyckades glömma bort att trycka på publicera..

Jag har insett att det faktum att min och Rebeckas tävling är över är väldigt dåligt för mig.. I fredags samlades vi som sagt hos Rebecka, jag och Maja. Vi lagade kött och pommes med bea <3
Sedan drog det igång.. Åt nästan en hel B&J själv, plus ett par chokladbitar, bara för att jag inte ätit glass på en evighet och det var så gott! Vi spelade monopol, och jag vann!!
Sedan hade vi sleepover, så mysigt med tre pers i en och samma säng, med ett enda täcke.
Not. Jag sov med en kort liten filt och frös om fötterna, Maja låg i mitten och svettades som en gris, Rebecka låg upptryckt mot väggen.

Vi tog ett parti Monopol igen på lördagsmorgonen, tjejerna var revansch-sugna, men gissa vem som vann igen!? Maja åkte ut ganska fort och började laga pannkakor istället. Rebecka gav mig en liten kamp där, men född vinnare som man är så vann jag till slut. Firade med pannkaksfrukost, varav några med M&Ms i (onyttigheterna fortsätter..)

Rebecka började jobba kl 3 pm, så då åkte jag och Maja hem till henne. Hennes värdmamma hade köpt ett nytt dansspel till deras X-box, vilket var hur kul som helst! Så vi dansade loss över en timme, skrattade så magen gjorde ont åt bilderna, för att inte tala om videon vi spelade in, haha!
Sedan var det Majas värdpappas tur att skratta när deras katt kom in med en mullvad och jag var jätterädd och sprang och gömde mig för den.. Jättekul.

Vi åt middag med hennes värdfamilj, sedan kom Anna, Stina och Lovisa (två nya au pairer på Mercer Island) över. Vi umgicks lite, även de provade på dans-spelet och jag blev lovad lite motstånd i Monopol-spelandet av Anna, vilket hon inte alls höll.. Jag vann igen, hattrick! (Vi åt även popcorn, ja ni börjar fatta att det inte är så bra att tävlingen är över..)

Jag sov över hos Maja, och på söndagen tog vi en lång promenad i soliga Issaquah (och tog en glass i parken (!!!)) innan jag åkte hem till Seattle och nu sitter jag här och jobbar, har nyss nattat tjejerna och sitter och mumsar på en lussebulle jag hittade i frysen (SERIÖST vilken hemsk helg....).

En ganska lugn och skön helg, med massa fina vänner och mycket skratt. Det är sånna här helger där jag inte har något speciellt planerat, ingen resa någonstans eller någon större aktivitet på gång, det är då jag verkligen känner hur mycket mer jag tycker om mitt liv här, än mitt liv hemma i Sverige. Jag kommer aldrig ifrån känslan av att världen känns större här i USA än hemma i Sverige. Möjligheterna är fler och vardagen är mer händelserik här än hemma på något sätt.

Att sitta på bussen på väg hem från Issaquah, och så svänger den runt den där kröken på I-90 och helt plötsligt är Seattle där med skyskraporna och sundet med bergen i bakgrunden, och att då kunna tänka "I'm home" och det är sant. Det älskar jag. Jag älskar att bo i en storstad. Eller rättare sagt, jag älskar att bo i Seattle. För jag har svårt att se mig själv älska den här staden så mycket utan dess omgivning, utan dess berg, och vatten. Majas värdbarn såg på ett barnprogram i helgen och av en händelse var de i Seattle. Tecknaren illustrerade Seattle som ett par skyskrapor med Space Needle i förgrunden, omgiven av en mur av berg. Så sant. Och soliga dagar som denna känns det som att det inte finns ett vackrare ställe i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar