måndag, februari 04, 2013

SNOQUALMIE

Min helg i Snoqualmie har varit helt fantastiskt bra! Jag och Maja åkte som sagt upp dit tidig fredag kväll tillsammans med en av papporna i en av de två andra familjerna som var där utöver min värdfamilj. När vi kom upp till Snoqualmie och såg all snö kändes bara det bra. Sedan kom vi till skiresorten, the Summit. Huset vi hade hyrt låg vid Central-delen (finns fyra delar west, central, east och så Alpental), närmsta liften var på gång avstånd, otroligt bra läge! Och huset var jättefint och mysigt, stort också, med öppen spis, jacuzzi, alldeles för många sovrum och badrum till varje sovrum nästan osv. Fancy. Fullt med barn och massa svenska var vi också omgiven av, två halvsvenska familjer och en helsvensk, 7 barn och mycket mat.

På fredagen hann vi i alla fall inte så mycket mer än njuta av en god middag, trevligt umgänge och ett fint rum alldeles själva på bottenvåningen, aaah.

Lördagen steg vi upp tidigt, men kom inte iväg till backen förrän vid 10, jag, Maja, min värdmamma och E. Vi åkte ett par åk tillsammans, både E och A är jätteduktiga så det var kul att åka med dem, sedan gick de och åt lunch medans jag och Maja åkte lite till.

När vi tog lunch kom Annalena och mötte upp oss, hon var och åkte med sin värdfamilj i Alpental en bit bort. Vi åkte ett par timmar med henne, sedan åkte hon hem och vi åkte vidare över till East Summit, baksidan av berget och så tillbaks till Central igen. Vi var hemma vid huset igen kl 5, helt slutkörda och vrålhungriga efter en fantastisk dag.
Vädret var helt på vår sida, klarblå himmel och varmt, men ändå riktigt bra före. Och jag som hade oroat mig lite för att jag skulle vara så dålig på att åka, men det är verkligen som man säger, har man väl lärt sig cykla så kan man det. Jag åkte jättemycket slalom när jag var liten, men sedan jag blev äldre har jag knappt åkt en gång vartannat år. Men efter tre-fyra åk kändes det som att jag aldrig gjort något annat. Var sjukt kul! Åkte till och med black diamond backar, uppskattade inte branta backar dock!

Det var så kul att åka så vi kunde inte få nog utan gav oss iväg igen efter maten tillsammans med en av mammorna i en annan familj och åkte kvällsåkning i West Summit i nästan två timmar! Det var nog det bästa åken på hela helgen, backarna var nästan tomma, man kunde åka hur man ville och behövde inte köa i liften. Föret var fantastiskt bra och backarna i West blev mina favoriter, de var jätteroliga att åka.

Vi såg lite film på kvällen innan vi la oss och sov. Klev upp en timme senare på söndagen och var nog i backen en timme senare också tillsammans med allihopa. Så många barn och föräldrar att hålla reda på där i backen, men det var riktigt kul att åka tillsammans allihop ett par åk innan det var dags för lunch.

Vädret var inte med oss lika mycket på söndagen, mulet och snö, men det var kul ändå! Efter lunch åkte jag och Maja hela vägen från West där vi var, över till Central, till West där vi åkte ett tag innan vi åkte tillbaks till Central och sedan West igen där vi hade bilen. Kl 4 rullade vi till Tubing Center.

Tubing är alltså när man åker på stora uppblåsbara ringar nerför en liten slalombacke typ. Sedan fick man känna sig väldigt amerikansk, för att inte tala om lat, när man fick sitta (läs ligga) i den där ringen och åka lift uppför backen igen. Snacka om att jag skämdes när det stod en kille där uppe och släppte loss en ur liften liksom, "hehe thank you". 
Men kul var det att åka i alla fall, kanske inte värt de 22 dollarna jag betalade men ändå!

Efter det åkte vi till huset, hade middag, packade ihop, sa hej då och sedan åkte jag och Maja hem, nöjda (men trött och slut) efter en riktigt bra och rolig helg! Smider redan planer som involverar Snoqualmie igen två helger framöver, spännande va!

2 kommentarer:

  1. Grattis till priset: Au Pair of the Year i Washington. Såg det nyss...
    http://aupairbuzz.culturalcare.com/cultural-cares-au-pairs-of-the-year-2013/

    SvaraRadera
    Svar
    1. åh tack så mycket! du var nog före mig med att se det. jag skrev nyss ett inlägg om det ,är så tacksam :)

      Radera