tisdag, juni 11, 2013

SAN JUAN KAYAKING

Vår helgtripp började redan på fredagen då vo efter jobbet bilade till Anacortes där vi tog färjan ut till öarna där vi skulle paddla, the San Juans. På lördagen begav vi oss iväg efter packning av kajakerna och en liten genomgång. Vi hann inte paddla mer än fem minuter innan vi får se fem späckhuggare simma förbi!! Så sjukt häftigt, man hörde varje blåsljud och allting.

Vi började vår paddling och fick se massvis med sälar, örnar och andra fåglar, massa fina miljonärshus (snarare miljardär) längs klipporna och vacker natur. Vi stannade på en strand och lunchade innan vi paddlade sista biten till stället vi skulle övernatta på, en liten liten ö. Vi chillade ett tag i solen som äntligen tittade fram sedan satte vi upp våra tält och gick på upptäcktsfärd.

Vi hade god middag och myste vid elden och ett tag ihoptryckta i ett och samma tält, kollade på solnedgngen och till sist gick vi och la oss. Sov väldigt oroligt hela natten, i nedförslutning och en alldeles för varm sovsäck. Så fort vi vaknade vid halv 8 packade vi ihop tälten och alla grejer, hade frukost och sedan gick vi och tittade på tidvattenspoolerna och alla spännande djur där.

Till slut var det dags att packa kajakerna och bege oss av hemmåt, och åh så tungt det var att börja paddla igen. Och hur mycket vi än önskade såg vi inga valar. Till slut stannade vi för lunch och då såg vi massa whale watching båtar som åkte söderut och när vi började paddla igen och nästan var hemma så fick vi äntligen se späckhuggare igen! Längre ifrån den här gången dock, men vi var glada att få se överhuvudtaget.

Hade verkligen en superbra och rolig helg som var över alldeles för snabbt. Verkligen en av de kortaste helgerna hittills kändes det som. Jag lägger upp ngra av Rebeckas bilder här, men hon kunde inte skicka alla så vill ni se fler kan ni kolla in hennes blogginlägg om helgen här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar