onsdag, januari 02, 2013

STRANGE DAY

Vilken konstig dag det här har varit, samtidigt som den varit så normal. Det tog ett par timmar sedan var man tillbaks i rutinerna, hämta tjejerna, göra snack, leka, läsa saga, laga mat osv. Det känns verkligen inte som att det var mindre än 10 timmar sedan som jag kramade om min svenska familj. De sitter på flyget hem till Sverige nu, hur sjukt är inte det!? Så ja, det har känts som en normal dag, med undantaget att tjejerna är på kamp den här veckan eftersom de är off från skolan. E är på ett bouldering-camp, alltså på klättergymmet, och A är på drama-camp. Innebär att jag var off från halv 10 till halv 2 idag, fyra hela timmar, helt fantastiskt skönt! Kunde ha hunnit med mycket, men åkte med familjen ner på stan och sa hej då och sånt, så blev inte så mycket efter det. Men imorgon och på fredag ska jag utnyttja tiden fullt ut! Tänk att till hösten när E börjar Kindergarten är au pairen off från halv 10 till halv 4 varenda dag. Hur sjukt är inte det, att vara ledig 6 timmar mitt på dagen, varenda dag!? Låter ju himla lockande måste jag säga.

I alla fall så har det också varit en konstig dag. Vilket i ju för sig kanske inte är så konstigt, hehe. Det har snurrat ovanligt mycket tankar i mitt huvud. Skulle bli alldeles för mycket att dela med mig alla här. Men t.ex när jag stod och lagade middag idag. Jag mosade chickpeas (som jag inte ens vet vad det är på svenska för jag knappt har sett och aldrig ätit förut, men gissar på att det är kikärtor) med en gaffel och tänkte för mig själv "det här har jag aldrig gjort förut. Jag har aldrig mosat kikärtor för att använda dem i en måltid som jag själv lagar. Herregud, jag har aldrig ens ätit kikärtor, knappt sett några." Och det satte igång en lång tankebana som slutade med att jag konstaterade att jag lär mig så otroligt mycket nya saker i den här perioden i mitt liv, det kan vara allt ifrån att laga bra och god mat till hur man uppfostrar barn på olika sätt eller hur man är en bra vän. Jag lär mig vem jag vill vara, nu och för resten av mitt liv.

Jag konstaterade också att jag får lära mig att göra och får uppleva, så många nya saker. Vare sig det handlar om små saker, som att mosa kikärtor för första gången, eller att kasta mig ut ur ett flygplan för första gången, eller helt enkelt att flytta hemifrån för första gången så är det många och jag är så glad över att få göra det!

Nu när det är kväll snurrar så mycket tankar i mitt huvud, stor del på grund av att besöket från familjen och att säga hej då till dem igen fick mig att börja tänka på allting, såklart. Jag inte kan koncentrera mig på någonting, vilken slutar med att jag struntar i allt jag hade behövt göra ikväll, och lägger mig istället i sängen, slår på True Blood, som jag nyligt blivit övertalad att börja se (ångrar mig inte en sekund, grymt bra serie!!), och bara struntar i alla måsten för en kväll till. Imorgon börjar verkligheten igen. Vi hörs då (Och ja, jag ska försöka ta mig tid att skriva ett inlägg om min semester och besök från Sverige då. Många bilder utlovas också!) God natt USA och god morgon Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar