lördag, november 03, 2012

HALLOWEEN

Att fira Halloween här i staterna var en upplevelse, på många olika sätt! Först och främst, Halloween hemma i Sverige är ingenting jämfört med vad det är här. Det visste jag redan från början, men att ha varit här och sett hur folk pyntat sina hus och trädgårdar, gått i butiker med alla dessa kostymer och allt pynt, sett allt godis som säljs i affärena enbart för Halloween, att faktiskt ha trick or treatat för första gången i mitt liv, att se tusentals folk i olika kostymer och då alla verkligen går all in i utklädnad här, ja det gav mig ett annat perspektiv på Halloween och jag är lite ledsen att vi inte gör samma saker hemma i Sverige. Jag hade verkligen älskat att fått vara barn på Halloween här i USA!

Allt fix inför Halloween har varit igång sedan en månad tillbaks, jag tror det fanns Halloween-saker att köpa i affärena redan när jag kom hit i september. Allt för en enda dag i stort sett, onsdag den 31 oktober. Barnen hade längtat så länge och nu fick de äntligen använda sina kostymer. A klädde ut sig till My Little Pony och E till Annie (från en jättekänd amerikansk barnfilm), och alla bar sina kostymer på skolan så det var faktiskt jättekul att släpp av A och få se alla barn springa runt i alla dessa olika häftiga kostymer, till och med lärarna och flera av föräldrarna var utklädda.

På eftermiddagen gick vi först trick or treat läng Queen Anne Ave, där alla affärena delade ut godis. Det var smockat med folk utklädda till allt möjligt. Amerikanare har inte dålig fantasi i all fall! Och allt detta godis. En del kom med örngott fyllda av godis! Middagen den kvällen bestod i stort sett av godis för tjejerna, och sedan hoppade jag själv i min tajta utklädnad för kvällen och vi gick trick or treat around the block. Det var ett hus som speciellt fastnade i mitt minne, snacka om att pynta! Grinden var täckt av spindelnät och liknande, det hängde en häxa ovanför ingången som lät och E var jätterädd för den. Trädgården var en kyrkogård och en stor uppblåsbarspöke mitt i. Vid dörren stod en zombie, en fladdermus flög runt runt ovanför dörröppningen och många fler saker. Varenda millimeter var liksom täckt av Halloween-pynt och E var ritkigt rädd för det var många läskiga saker!

Men annars var de flesta husen i vårt område inte så överdrivet pyntade. Under den här månaden har jag sett vissa hus som jag bara stått och gapat när jag tittat på (och förbannat mig själv att jag inte haft kameran med mig). Men jag gick i alla fall ett varv här om dagen när jag hade en halvtimme över och knäppte lite kort på ett par hus här i närheten, och de är då som sagt väldigt lite pyntade jämfört med många!

På onsdagskvällen bjöd Fel, en au pair här på QA från Venezuela som jag träffat ett par gånger, med mig på ett litet Halloween-party. Hade en riktigt rolig kväll faktiskt! Bra avslut på Halloween. Här kommer lite bilder från veckan!

E busade med mig en dag genom att lägga en spindel på min kudde, haha. Hon vet att jag är rädd för spindlar, sött eller hemskt gjort av henne!? Jag gav i alla fall igen genom att överraska henne och A med att lägga en råtta och en dödskalle på deras stolar till frukosten på onsdagsmorgonen
Jag och min värdmamma när vi carvade pumpor förra söndagen. Tjejerna gjorde också en varsin, fast egentligen så gjorde vi nog det mesta av skärandet, hehe
A när vi dekorerade våra Halloween-kakor förra veckan (Tack mormor för allt pyssel du gjort med mig och lärt mig under åren! Kommer definitivt göra pepparkakshus med mina två busfrön i december och lära dem allt du lärt mig!)
Det bäst läskigt pyntade huset jag skrev om!
Tjejerna och min värdmamma i deras utklädnader (får inte lägga ut bilder på mina värdföräldrar (tror jag i alla fall) därav hjärtat :))
Pumporna som vi plockade på pumpkin patchen och sedan carvade!
Lite av husen i närheten av var jag bor, väldigt lite pyntade jämfört med andra som jag sa, men jag lovade mamma att knäppa kort på lite Halloween-pyntade hus, ledsen att jag inte haft tid att åka iväg och knäppa i områdena där de verkligen gick all in med pyntet!
Jag, Marco och Johanna i onsdagskväll 
Maja, jag, Malin, Anna, Simon, Sandra, Amanda, Ellinore innan vi åkte i lördags

Tänkte bara berätta lite rolig fakta, när jag promenerade hem från As skola med henne och E i fredags så räknade vi alla pumpor vi sågs på folks gårdar. Det är inte så värst långt från As skolan och hem, jag menar vi promenerade ju. Men vi kom ändå upp i 121 stycken pumpor. Förstår ni hur många det är!? Varenda hus har minst en pumpa nästan, och en del har upp till 6-7 stycken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar