söndag, september 16, 2012

VOLUNTEER PARK

Det har hänt så mycket i helgen och jag har inte haft tid att skriva om det här, därför är det jättemycket att ta ikapp vilket känns tungt.. Blir lite tokig på att det aldrig verkar lugna ner sig, jag har fullt upp hela tiden och det känns inte kul att skriva här när jag inte kan skriva precis så som jag vill, eftersom jag inte har tiden och energin till det utan det blir alltid bara lite kort skrivet utan detaljer och egna tankar och funderingar. Jag hoppas fortfarande att det kommer bli bättre när jag varit här ett tag, men just nu är det svårt att hinna med. Jag vill i alla fall skriva lite om min lördag.

Lördag: Dagen började med att jag och Maja skulle åka till Volunteer Park i Capitol Hill. Redan innan vi kommit iväg strulade det lite, vi kom iväg senare än det var tänkt och jag skulle till min bank först för att fixa med mitt bankkonto som också har strulat. Vi bestämmer oss för att ta bussen för att det är svårt med parkering och det var mycket traffik. Men det innebar att vi fick gå från Seattle Center till  banken, vilket var längrr i verkligheten än vad det såg ut på kartan. Men vi hade humöret uppe och snart var vi framme på banken, svettiga! Vädret var superstekigt och vi var inte klädda för varken värme eller träning. Banken gick otroligt smidigt och vi bestämde oss för att fortsätta vår promenad till busshållsplatsen, men den var längre bort än vi trodde, och på andra sidan I5. Vi gick och gick och gick och tillslut hittade vi ett ställa att ta oss över vägen och då kände vi att det var lika bra att fortsätta gå direkt till parken för det var lika långt till bussen. Det var bara uppför och hur varmt som helst och vi var hungriga och törstiga, hade inte planerat något bra uta nvi skulle tagit med oss mat och vatten. Men vi gick gå igenom det finaste bostadsområdet i Capitol Hill och fick se många sjukt lyxiga hur, enorma med feta grindar och häckar och allt. Stod och gapade framför en del. Väl framme i parken var vi less och trött och hungriga, och det fanns ingenstans där man kunde köpa mat. Det drog ner på själva park-upplevelsen och det var inte så kul som vi trodde. Trots att vi var så slut bestämde vi oss för att vi måste gå upp i vattentornet nu när vi är här ändå. Trapporna tog nästan död på oss. Och när vi äntligen kommer upp inser vi att det är gallet för fönstren och allt är bara sämre än vad vi hade trott, utsikten var inte så breathtaking som förväntat. Skrattade och suckade om vartannat, men nu i efterhand var det mest kul, men då kändes allt kaos. Vi tog oss ner för trapporna igen och hade kramp i låren för vi hade promenerat så långt och gått upp för så många trappor. Vi tog bussen ner till downtown, åt och drack (hittade en godisbutik där man kunde plocka som lösgodis typ!! Åh vilken lycka! Men var långt ifrån som läsgodis hemma i Sverige, men liite i alla fall), åkte hem till Queen Anne och sa hej då. En dag som inte blev som planerat, men jag hade jättekul ändå, har man bra sällskap kan man göra i stort sett vad som helst och ändå ha kul!

En del av våran utsikt längs vägen från banken till Volunteer Park, den var inget att klaga på direkt. Som ni ser är himlen klarblå och lika varmt som de varmaste sommardagarna i Sverige, de ni! Och kullen som ni ser i mitten av det här kortet är mitt nuvarande älskade hem, Queen Anne. Det är en stor kulle och till vänster utanför bild är downtown typ. Så som ni ser är det väldigt nära och nu kommer ni förstå i framtiden om jag skriver att Queen Anne är backit, när det ser ut sådär! Vattnet som ni kan se är Lake Union (Sleepless in Seattle) med Gaswork Parks längst bort. Och så kan ni se Maja i det vänstra hörnet!
Om ni går tillbaks i arkivet kan ni hitta inlägget jag skrev om Volunteerpark innan jag kom hit, så sjukt att jag nu varit här och knäppt en sådan här bild som jag la ut då.
Utsikten från the watertower
The watertower
Maja
Jag
Efter det åkte jag direkt ner till downtown igen och vidare till West Seattle hem till Malin O för att äta middag hos henne med två andra svenska au pairer, Amanda och Sandra. Det blev tacos ännu en gång, men jag klagar inte, det var otroligt gott! Och hos Malin hade vi världens utsikt över vattnet och Olympic Mountains med solnedgången, snacka om att bo flott! Hade en riktigt trevlig kväll med ett gäng härliga tjejer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar